Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

Voordelen van gamen

Je hoort veel verhalen van ouders en andere mensen dat gamen slecht is en veel nadelen met zich mee brengt. Zo wordt gezegd dat gamen slecht is voor de gezondheid, kan zorgen voor verslaving en tot agressief gedrag kan leiden. Er zijn inderdaad negatieve effecten van gamen, maar het is niet zo ernstig als mensen zeggen. Gamen heeft namelijk ook vele voordelen. Hieronder is te lezen waarom het goed kan zijn voor jouw kind om te gamen en wat je kunt doen om de negatieve punten aan te pakken.

Gamen is leuk!

Gamen is vooral gewoon heel erg leuk. Er is een groot aanbod in games die je kunt spelen, dus er is voor iedereen iets te spelen wat hij of zij leuk vindt. Gamen zorgt voor een ontspanning en uitlaatklep voor jongeren en is voor veel jongeren ook iets waar ze elke dag naar uitkijken.

Educatief

Gamen kan ook erg educatief zijn. Misschien heb je ooit wel is een typcursus gehad? Toen moest je ook met bepaalde spelletjes leren blind typen en snel typen. Nu kan je dit ook bij gamen doen. Er zijn bepaalde games, zoals puzzels of raadsel games waar je doormiddel van nadenken en misschien wel berekeningen moet doen tot de oplossing moet komen. Begrijp het niet verkeerd, het is niet zo dat elke game educatief is, maar die mogelijkheden zijn er ook. Ook leer je bij het gamen omgaan met winst en verlies.

Sociale interactie

Net als buiten spelen met andere kinderen kan gamen ook goed zijn voor de sociale interactie. Door alle nieuwe mogelijkheden, zoals een headset kan je makkelijk met anderen praten en samen gamen. Vaak is gamen ook een uitdaging en kan je dus veel leren om samen met anderen iets te behalen. Zo ontwikkel jouw kind of ontwikkel je zelf ook op het communiceren met elkaar en andere sociale en emotionele eigenschappen

Geld verdienen

Tegenwoordig zijn streamingplatformen zoals Youtube en Twitch enorm populair onder de jongeren. Jongeren kijken nauwelijks meer tv en kijken naar hun favoriete streamer die goed is in een bepaalde game. Ook kan je kind of kan je zelf met gamen geld verdienen. Dit kan door een streamer te worden, maar je kan ook een E-sporter worden. Een E-sporter is een professioneel gamer. Als E-sporter doe je mee met de grootste toernooien in de wereld en kan je veel prijzengeld winnen. Gamen is de afgelopen jaren ook steeds meer een baan geworden en een businessmodel. 

Set up

Er werd al gezegd dat de gezondheid aangetast kan worden door het vele gamen en zitten op een dag. Het beste is natuurlijk voor je kind of voor jezelf dat je buiten gaat sporten of spelen en de benodigde beweging krijgt. Ook kan je andere dingen doen om andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Als je veel achter je beeldscherm zit te gamen of je kind zit veel te gamen dan is het belangrijk dat je goed zit en een goede houding aanneemt. Een mooie gamestoel en een goed bureau kunnen van groot belang zijn. Vaak buigen gamers veel naar voren en krijgen ze rugproblemen, probeer dit echt te voorkomen.