Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat maakt Zweedse Snus zo lekker?

Onder rokers wordt het gebruik van snus steeds populairder. Maar wat is snus nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen ervan? Wat is Zweedse snus? En waarom is Zweedse snus zo lekker? En is het gebruik van snus nu legaal of illegaal?
In dit artikel geven wij u de antwoorden. Leest u vooral verder, maar houdt u wel in het achterhoofd: roken schaadt de gezondheid.

Wat is snus en wat zijn de voordelen?

Snus is letterlijk vertaald uit het Zweeds: snuiftabak. Snus is een klein zakje of tablet waar nicotine/tabak in zit. Alleen de Zweedse snus bevat tabak. Dit zakje plaatst men onder de bovenlip. Door de bloedvaatjes die in de lippen zitten, wordt de nicotine snel door de bloedbaan verspreidt.
Het grote voordeel van snus is dat u dezelfde voordelen heeft die het roken heeft, maar dan zonder de nadelen zoals de rook, de teeraanslag en de stankoverlast. Ook heeft u bij het gebruik van snus geen last van een ‘rokershoestje’ of kortademigheid. Het gebruik van snus is ook veiliger dan roken, omdat hier geen verbranding bij komt kijken.

Ook wordt de nicotine met snus sneller in het lichaam opgenomen dan de traditionele sigaret. U ervaart dus sneller het effect van nicotine.
Maar welk effect ervaart u nou bij snus? Doordat uw lichaam de stof adrenaline aanmaakt, zal uw hart sneller gaan kloppen en uw bloeddruk iets gaan stijgen, net als bij het roken van een sigaret. Dit zorgt voor een langere tijd voor een opgewekt gevoel. Op kort termijn ervaart u het gevoel van ontspanning en concentratie, maar deze directe effecten verdwijnen alweer na een paar minuten.
Bij het gebruik van snus zijn deze effecten wel iets minder sterk dan bij het roken.

Wat maakt Zweedse snus nou zo lekker?

Zweedse snus is gestoomde tabak met toevoegingen. En juist die tabak maakt de Zweedse snus is lekkerder. De tabak maakt de smaak van deze snus sterker. Het nadeel is wel dat deze snus koel bewaard moet worden in de koelkast of vriezer. Bij de snus zonder tabak hoeft dat niet. Dat maakt deze snus langer houdbaar.

Is snus legaal of illegaal?

Vaak denkt men dat het kopen van snus illegaal is. Dat klopt deels. In 1992 werd de verkoop van snus met tabak erin verboden in de Europese Unie, vanwege de kankerverwekkende stoffen die erin zitten. Dit na onderzoek van de Wereld Gezondheids Organisatie.
Er mag alleen snus zonder tabak verkocht worden binnen de Europese Unie. Een grote uitzondering op deze regel is Zweden. Bij toetreding tot de Europese Unie dwong Zweden dat ze zouden worden vrijgesteld van deze maatregel, omdat het al sinds de 18e eeuw een gebruik was.

https://www.snuspods.com/