Red Services
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke luchtdruk wapens zijn er?

Veel wapens zijn in Nederland verboden tenzij je een vergunning hebt voor de wapens. In Nederland zijn luchtdruk wapens wel legaal. Deze wapens kan je aanschaffen als je boven de 18 bent. Wel is het belangrijk dat er een duidelijk verschil is te zien tussen deze wapens en echte wapens. Ook mag je deze wapens alleen gebruiken op bepaalde plekken. Zo mag je in de achtertuin schieten, en op gemaakte schietbanen. Als je de wapens in het bos gaat gebruiken of op de openbare weg, dan ben je als nog strafbaar. Ook kunnen deze wapens gevaarlijk zijn. Wil je nu een luchtdruk wapen kopen? Dan is het zeker goed om verder te lezen. In dit artikel worden de verschillende luchtdruk wapens beschreven.

PCP luchtbuks

PCP staat voor Pre Charged Pneumatic, ook wel een persluchtbuks genoemd. Deze buks werkt om samengeperste lucht en zit op de luchtbuks met een tank. Deze luchtbuks is erg krachtig en uitstekend voor langere afstanden, omdat deze luchtbuksen minder terugslag hebben dan anderen luchtbuksen.

Veerbuks

Een veerbuks wordt, zoals in de naam genoemd, aangedreven door een veer. Het aanspannen van de veer zorgt ervoor dat je een kogel kan gaan schieten. Deze buksen zijn minder krachtig en vooral goed voor beginners en mensen die in de tuin willen oefenen. Ook zijn deze een stuk goedkoper dan de Perslucht buksen

Luchtdruk pistool

Je hebt ook nog luchtdruk pistolen. Deze pistolen kan je ook voor een goedkope prijs aanschaffen en zijn zeer geschikt voor het gebruik in de eigen achtertuin of op eigen terrein. Je kan hiermee geen lange afstanden schieten, maar blikjes van een plank schieten kan natuurlijk wel.

Alarmpistool

Er zijn ook nog alarmpistolen te krijgen. Deze worden vaak gebruikt voor het schieten voor een hardloopwedstrijd of een schaatswedstrijd. Deze wapens hebben een dichte loop en schieten dus ook geen kogels af. Wel hoor je een harde knal.

Accessoires & onderdelen

Ook kan je ervoor kiezen om je luchtdruk wapens mooier te maken door een bepaalde scope of iets anders te plaatsen. Natuurlijk heb je ook kogels nodig voor de wapens. Er zijn veel verschillende merken te krijgen en verschillende hoeveelheden. Verder kan je het luchtdruk schieten ook leuker maken doormiddel van schietkaarten en bewegende doelen. Het onderhouden van een luchtbuks is ook belangrijk, en dat begint al met het opbergen. Er worden bepaalde koffers of tassen aangeboden waar je de luchtbuksen in kan plaatsen. Deze zijn ook verplicht als je de wapens gaat vervoeren. Voor het onderhouden zijn ook doekjes en sprays te krijgen.