Red Services
Image default
Kinderen

Wat zijn wasbare luiers?

Wasbare luiers, misschien heb je er wel eens van gehoord en ben je nu op het punt aangekomen dat je er gebruik van wilt gaan maken. Het antwoord op de vraag wat wasbare luiers nu precies zijn, is heel simpel. Het zijn luiers die je na gebruik gewoon weer kunt wassen om opnieuw te gebruiken. Dit type luiers zijn in vele soorten en maten te krijgen en dan is het maar net wat jouw kleine spruit nodig heeft. Steeds meer aanstaande ouders kiezen ervoor om te werken met wasbare luiers.

 

Veelgestelde vragen

Vragen die naar voren komen bij de keuze voor wasbare luiers is of het echt wel zo handig is, het echt een manier is om geld te besparen en ook komt de vraag hoe je ermee begint voorbij. Het is vrij simpel om met dit type luiers te beginnen. Er zijn verschillende systemen om uit te kiezen. Over het algemeen zijn er 3 systemen die te benoemen zijn. Het tweedelige en eendelige systeem en de inlegger met onderbroekje. Welke jij het beste kunt kiezen, hangt af van jouw situatie.

 

Verschillende systemen

Het tweedelige systeem is een wasbare luier waarbij een inlegger en onderbroekje samen gebruikt worden. Bovenop de inlegger komt een inlegvliesje te liggen welke je in de prullenbak gooit na gebruik. Veelal werkt dit systeem met klittenband net als met een wegwerpluier en is heel makkelijk te gebruiken. Het eendelige systeem is gelijk aan een wegwerpluier, waarbij de luier vervolgens in de wasmachine kan. Je zou ook hier een inlegvlies kunnen gebruiken welke je weggooit. Ook dit systeem is erg makkelijk te hanteren. Het laatste systeem is enkel een inlegger met overbroekje, ook wel pocketluier genoemd. 

Kies voor wat bij jouw situatie past

Elk van deze systemen heeft voor en nadelen. Als je meerdere kinderen hebt die in de luiers zitten, is een tweedelig systeem de juiste keuze. Als het enkel voor 1 kind is, dan kun je het eendelige systeem prima kiezen. Het is daarbij ook aan jezelf wat jezelf makkelijk vindt om te gebruiken. Als je het niet erg vindt dat de wasbare luiers wat sneller slijten, kun je gewoon voor de eendelige of inlegger met overbroekje gaan. Kies dus altijd wat voor jou het beste en makkelijkste is. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via Bumsies.nl. Wij helpen je graag en kijken samen naar je persoonlijke situatie. 

https://bumsies.nl/