Red Services
Image default
MKB

Coderen om kosten te besparen

Een bedrijf functioneert of functioneert niet afhankelijk hoe haar informatiestromen zijn ingericht. Als er verkeerde informatie wordt doorgegeven tijdens processen komt er een verkeerd product van de band af. Veel bedrijven hebben deze informatiestromen redelijk op orde, sommige bedrijven hebben deze informatiestromen niet op orde en lopen zo veel winst mis en sommige bedrijven hebben deze informatiestromen erg goed op orde. Toch kunnen informatiestromen altijd beter en korter. Er kan daarom bij elk bedrijf nog verbeterd worden. 

Een deel van het verbeteren van informatiestromen gaat door codeeroplossingen. Een goede codeeroplossing is een oplossing die ervoor zorgt dat de juiste informatie op de juiste plaats op het goede moment tegen minimale kosten beschikbaar is, want een codeeroplossing kost geld. Een codeeroplossing levert geen winst op maar heeft haar functionaliteit in het verlagen van de kosten. Door alle informatiestromen goed te optimaliseren komen er minder producten op de verkeerde plaats en hoeven er geen werkzaamheden dubbel worden gedaan. 

Een bekend voorbeeld van coderen is de barcode. Een barcode maakt het voor een supermarkt mogelijk om op elk moment te zien waar welke producten in de winkel zijn. Ook kan de rest van het proces op deze barcodes worden ingericht. Van binnenkomst van het product tot en met de kassa kan er gezien worden waar het product is. Het codeersysteem dat hierbij hoort is de DOD printer. Een DOD printer is een printer waar je meerdere dingen mee kan printen waaronder barcodes. 

Een ander veelgebruikt codeersysteem is de folie printer. Een folie printer is een printer die folie heet maakt en vervolgens de juiste vormen uit het folie op het materiaal drukt waarop de informatie moest staan. Deze toepassing is vooraf goed toepasbaar in bedrijven met veel producten of veel verschillende producten.  Met deze printer kan je heel goed stickers printen en in het proces gebruiken. Codeeroplossingen kunnen daarom in elk bedrijf.

http://www.kba-metronic.com/en/