Red Services
Image default
Aanbiedingen

5 tips om je huis gezellig te maken deze kerst

Een van de beste dingen van Kerstmis is thuis ontspannen met je familie en vrienden. Er gaat niets boven het drinken van warme chocolademelk bij het haardvuur en het kruipen onder een warme deken. Maar als je huis niet gezellig aanvoelt, kan het moeilijk zijn om ten volle van de feestdagen te genieten. Hier zijn 5 tips om je huis gezellig te maken deze kerst met behulp van woonaccessoires.

 

  1. Breng de buitenkant naar binnen

Een van de beste manieren om je huis gezellig te maken is door de buitenkant naar binnen te halen. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van een paar planten of bloemen rond het huis. Of, als je het echt feestelijk wilt aanpakken, kun je wat takken van je kerstboom afknippen en die in vazen rond het huis zetten. Je kunt ook wat kaarsen toevoegen om je huis een warm, gastvrij gevoel te geven.

 

  1. Maak het gezellig met textiel

Een andere goede manier om je huis gezellig te laten aanvoelen is door wat gezellig textiel toe te voegen. Hieronder vallen dingen als dekens, kussens, kleedjes en kleden. Je kunt ook gordijnen of gordijnen toevoegen om je huis te isoleren en de warmte binnen te houden. Als je hardhouten vloeren hebt, kun je overwegen een vloerkleed toe te voegen om ze comfortabeler te laten aanvoelen. 

 

  1. Voeg wat warmte toe met verlichting

Een van de beste manieren om een ruimte gezellig te laten aanvoelen is door wat warmte toe te voegen met verlichting. Dit kun je doen door lampen in de kamer aan te brengen of met behulp van lichtsnoeren. Kaarsen zijn ook een geweldige manier om wat warmte toe te voegen en een gezellige sfeer te creëren. 

 

  1. Laat het lekker ruiken 

Een van de laatste maar niet de minst belangrijke manieren om je huis gezellig te laten aanvoelen is door het lekker te laten ruiken. Dit kun je doen door kruiden als kaneel en kruidnagel te laten sudderen op het fornuis of door essentiële oliën te gebruiken in een diffuser. Je kunt ook geurkaarsen aansteken of iets lekkers bakken in de oven voordat de gasten komen, zodat ze begroet worden met een warme, uitnodigende geur als ze langskomen 

 

  1. Gebruik gezellige kleuren 

Een andere goede manier om je huis gezellig te laten aanvoelen is het gebruik van kleuren die bekend staan als gezellig en uitnodigend. Hieronder vallen kleuren als bordeauxrood, bruin, crème en goud. Je kunt deze kleuren gebruiken in je inrichting of ze op de muren schilderen voor een instant gezelligheid van elke ruimte!