Red Services
Image default
Tweewielers

Wanneer is een e bike leasen interessanter dan kopen?

Leasen is kopen op afbetaling. Dat is niet nieuw, toch weet niet iedereen hoeveel producten je met een leasecontract kunt kopen. Zo kun je bij Fastfuriousscooters.nl een e bike leasen, ongeacht het model en prijsklasse. Waarom zou je voor deze manier van betalen kiezen en niet direct afrekenen? Dat lees je op deze pagina.

 

Hoe werkt een e bike leasen?

Er zijn verschillende soorten leasecontracten. Zo maken veel bedrijven gebruik van een operational lease. Dan huren ze voertuigen inclusief onderhoud, maar ze worden geen eigenaar. We spreken van een financial lease wanneer je wel degelijk eigenaar wordt van het vervoermiddel. Bij een e bike leasen via Fastfuriousscooters.nl betreft het dus kopen op afbetaling. Het product is echt helemaal van jou, inclusief de restwaarde na afbetaling.

 

De aanschaf werkt niet veel anders dan direct kopen, met slechts enkele eenvoudige extra stappen. Zo zal de kredietverstrekker kijken of je kredietwaardig bent. Daar moet je enkele gegevens voor indienen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeker met lagere bedragen ben je snel klaar. Na goedkeuring en het nodige papierwerk bestel je de elektrische fiets in de webshop en kun je de gemotoriseerde tweewieler snel tegemoet zien. Zolang je netjes de termijnen afbetaald verloopt het proces heel eenvoudig.

 

Koop of lease?

Goede elektrische fietsen kosten al snel duizend euro of meer. Wanneer je voor minder geld een e bike kunt kopen, dan zul je ontdekken dat er toch haken en ogen zitten aan een goedkoop exemplaar. Wanneer je snel op pad wilt, en even niet het geld hebt voor een beter model, dan kun je een e bike leasen. Je hoeft niet eerst te sparen, en je hoeft ook niet te kiezen voor een goedkoop alternatief. Wanneer je het geld kunt missen is kopen de meest eenvoudige optie, maar niet iedereen kan of wil zoveel geld uitgeven aan een fiets.

 

Je moet extra betalen

De afbeelding met die stalen kogel aan het been van een poppetje is bekend. Geld lenen kost geld, dat mag duidelijk zijn. Je moet bij een officiële leaseconstructie ook rente betalen. Daarmee komen de totale kosten hoger te liggen dan het prijskaartje op de elektrische fiets. Omdat je doorgaans slechts een paar tientjes per maand zult betalen merk je dat niet zo. En dat is de voornaamste reden om voor een leasecontract te kiezen; je voelt het een stuk minder in je portemonnee. En dat geld op je bankrekening kunt je wellicht elders veel beter besteden.

 

Is de kwaliteit goed?

Bij Fastfuriousscooters.nl vind je geen budget e bikes, alleen maar merkproducten die van het middensegment naar boven toe lopen. Want zoals gezegd koop je voor minder dan duizend euro geen goede fiets met motor. Er zijn diverse zaken zoals de aandrijving, de accu en de kwaliteit van de materialen waar samen een prijs aan vast zit. Wanneer je genoegen neemt met een goede maar eenvoudige e bike, dan ben je relatief goedkoop uit. Wanneer je behoefte hebt aan speciale opties zoals een lichtere accu of een verende voorvork, dan moet je wat meer geld uitgeven. Gelukkig liggen de prijzen online erg scherp, daar kunnen lokale winkels niet aan tippen. Een merk als Dutchebike is minder bekend maar wel goed en niet te duur, ook Puch scoort goed met producten voor een redelijke prijs.

 

Let niet alleen op het prijskaartje

Je kunt een paar honderd euro meer spenderen voor een fiets waar je echt plezier van hebt. Bij een e bike leasen merk je dit verschil nauwelijks. Waarom zou je dan genoegen nemen met een minderwaardig exemplaar. Dit soort fietsen dagen je uit om bereden te worden, wanneer je iedere dag met plezier van huis fietst weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De prijs is uiteraard van belang, maar laat het niet doorslaggevend zijn. Kijk goed naar de mogelijkheden en kies de fiets die echt aansluit op jouw behoeften. Zo zul je er jarenlang met plezier op rijden, zonder pijn in de portemonnee.