Red Services
Image default
Woning en Tuin

De prijs van een dakkapel

Als je van extra wooncomfort wil genieten, dan moet je gewoon een dakkapel kopen. Een dakkapel geeft meer leefruimte op de eerste of tweede verdieping van je huis, zorgt voor meer zonlicht in de woning en zal daarbij de waarde van je huis verhogen. Voor je van die voordelen kan genieten, moet je natuurlijk eerst een goede dakkapel vinden én kopen.
 

Het is vanzelfsprekend dat je meer info wilt over de kostprijs van een dakkapel en welke factoren die prijs beïnvloeden. Het onderstaande overzicht kan je daar hoe dan ook bij helpen!

 

Wat betaal je voor een dakkapel ?

Zoals dat bij elke investering het geval is, zal de prijs die je voor een dakkapel betaalt door een aantal factoren worden beïnvloed. Bij een dakkapel is dat ten eerste de grootte van het model dat je kiest. Hoe groter de dakkapel, hoe hoger de kostprijs. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de grootte niet enkel betrekking heeft op de breedte van de dakkapel, maar ook de ruimte die hij aan je woning toevoegt!

Een andere belangrijke factor is het materiaal van de dakkapel. Hout is een erg populaire keuze, aangezien het duurzaam is en een mooie landelijke uitstraling geeft aan de woning, maar het is doorgaans iets duurder dan bijvoorbeeld polyester of kunststof. Afhankelijk van welke stijl je wilt creëren kan je dus zeker geld besparen.

 

verschillende type dakkapellen

Ten slotte zal ook het soort dakkapel een grote invloed hebben op de dakkapel prijs. Zo kan je kiezen voor een standaard dakkapel, maar een variant met extra balkon, sierlijk afgewerkte ramen of een nokverhoging zullen doorgaans wat meer kosten.

Wat betaal je voor een dakkapel ? Dankzij bovenstaande tips kan je een beter beeld krijgen van hoeveel je nieuwe dakkapel zou kosten, en vind je dus ook de beste optie voor jouw budget!