Red Services
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je stoelen voor de eettafel?

Eetkamerstoelen: ontdek hoe u dit meubelstuk correct kiest!

De eetkamer is een belangrijke ruimte in het huis, want hier worden familiemomenten gedeeld tijdens de maaltijden, ontmoetingen met vrienden of gewoonweg de plek om lekker te eten, ook al is het alleen.

Zelfs als de eetkamer niet zo vaak wordt gebruikt als bijvoorbeeld de slaapkamer of de woonkamer, kunt u het decor, het comfort en vooral de functionaliteit niet verwaarlozen.

Leer hoe u de juiste stoelen kiest voor de eetkamer!

Tafelvorm en breedte van de stoelen

Als uw tafel vierkant of rechthoekig is, zal het waarschijnlijk een grotere opstelling van stoelen accepteren, terwijl u in een ronde of ovale tafel moet kijken naar de ideale breedte voor de stoelen.

 

Houd ook rekening met de diepte van de stoel, omdat het noodzakelijk zal zijn om ruimte te laten voor vrij verkeer, zelfs wanneer de eetkamerstoelen in gebruik zijn.

Kies verschillende modellen

In sommige huizen is het gebruikelijk dat één of twee stoelen anders zijn dan de andere, meestal aan het einde van de tafel, met vermelding van de gastheren en eigenaars van het huis. Als u een andere touch wilt, kies dan een of twee verschillende stoelen in de samenstelling van uw tafel, maar houd er rekening mee dat dit geen regel is.

Probeer de stoelen

Probeer waar mogelijk de eetkamerstoelen die u koopt. Dit is natuurlijk niet mogelijk met internetwinkelen, maar test waar mogelijk de stoelen in de fysieke winkels. Dit zorgt ervoor dat u geen spijt krijgt van de aankoop. De stoelen in uw eetkamer moeten niet alleen passen bij de tafel, maar ook bij alle decoratieve elementen in de ruimte, zoals wandkleuren en decoratieve accessoires.

U kunt de stoelen los van de tafel kopen of samen kopen, maar waar het om gaat is dat alle items op elkaar afgestemd zijn.

Bezoek de showroom van Van de Pol Meubelen en test de eettafestoelen.