Red Services
Image default
Woning en Tuin

Wissel nu uw gasketel om voor een elektrische cv ketel.

Snel en goedkoop van het gas af met een elektrische cv ketel.

Een elektrische cv ketel heeft naast de lage aanschafprijs veel voordelen. Zo kan men een bestaande verwarmingsinstallatie behouden en overstappen op elektrisch door alleen de ketel te wisselen. Alle radiatoren en vloerverwarmingsbuizen kan men weer gebruiken en hoeven niet aangepast te worden.

Dat scheelt behoorlijk in de aanschaf bij overstap op elektrisch verwarmen. Ook is het monteren een fluitje van een cent en kan in de meeste gevallen zelf gedaan worden. Aleen moet er goed gekeken worden of er voldoende stroom op de locatie aanwezig is.

Geen rookgasafvoer nodig

Een elektrische cv ketel heeft ook geen rookgasafvoer nodig en omdat er dus geen afvoer buizen naar buiten gemaakt te hoeven worden kan hij ook op andere plaatsen in het huis gemonteerd worden dan met tot nu toe gewent was. Omdat er geen verbranding plaats vind kan er ook geen kans zijn op koolmonoxide vergiftiging.

Verkrijgbaar in 4,5kW, 6kW, 12kW en 18kW

Het merk DAT heeft elektrische cv ketels in 4,5kW, 6kW, 12kW en 18kW. Deze onderscheiden zich door hun eenvoud. Bewust is er veel weg gelaten zoals digitale controllers waardoor het gebruiksgemak en betrouwbaarheid aanzienlijk toegenomen is. Uiteraard is het apparaat goed afgezekerd en voorzien van dubbele beveiliging tegen te hoge stromen en te hoge temperaturen.

Op het apparaat kan men met een analoge knop de gewenste temperatuur instellen en meteen aflezen op het analoge metertje. Het is ook mogelijk enkele fasen uit te schakelen en het apparaat dus op 33, 66 of 100% van het vermogen te laten verwarmen.

Meer weten over de producten van DAT. Kijk eens op de website van www.warmteshop.eu 

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/elektrische-cv-ketel/