Red Services
Image default
Woningen

Waarom hypotheekadvies in Deventer een must is voor iedereen

Ben je van plan een woning te kopen in Deventer of omgeving? Dan kan hypotheekadvies zeker niet ontbreken. Het kopen van een woning doe je niet zomaar – waarschijnlijk is dit de grootste aankoop die je in je leven doet. Bovendien zul je van een hypotheeklening gebruik moeten maken. Hypotheekadvies in Deventer is noodzakelijk om te kunnen bepalen wat je maximaal kunt lenen en hoe je de lening na verloop van tijd gaat terugbetalen. Kortom: er wordt een heel plan voor je opgesteld, dat nauw aansluit op jouw financiële situatie en dat bovendien gericht is op de toekomst. Er wordt gekeken naar onder meer in inkomen en je huidige woonsituatie. Ben je bijvoorbeeld een starter of al een doorstromer op de woningmarkt?

Jouw situatie onder de loep

Het beste hypotheekadvies in Deventer is volledig onafhankelijk en niet dwingend. Jouw situatie wordt zorgvuldig in kaart gebracht – wat verdien je? Hoe woon je? Welke inkomsten heb je en wat zijn je uitgaven? Er wordt niet alleen gekeken naar het plaatje nu, ook wordt er een toekomstverwachting geschetst: is je inkomen stabiel? Zijn er andere factoren om rekening mee te houden? Hypotheekadvies vindt niet alleen plaats zodat de bank zich kan indekken, maar ook om jou tegen jezelf in bescherming te nemen. Het kan namelijk zijn dat je ogen groter zijn dan je ‘maag’. Als je nu teveel op je bordje neemt, heb je daar nog vele jaren last van. Hypotheekadvies vindt plaats om de kans zo klein mogelijk te maken dat je later in de schulden raakt. Bij (hoge) schulden loop je het risico dat je je woning weer verliest.

Hoe gaat het in zijn werk?
Hypotheekadvies in Deventer bij een expert als Wunderink Verzekeringen houdt in dat je situatie zorgvuldig in kaart gebracht wordt en dat je uitgebreid de mogelijkheid krijgt je te oriënteren. Als het hypotheekadvies akkoord is, wordt er door de professionele adviseur een hypotheekofferte opgemaakt. Als deze ondertekend is, wordt deze samen met de benodigde bewijsstukken naar de bank opgestuurd. Als ook de bank akkoord is, wordt er een afspraak bij de notaris ingepland. Hier wordt de hypotheekaanvraag officieel gewerkt. Al met al hoeven er slechts een handvol (grondige) stappen te worden doorlopen bij hypotheekadvies in Deventer.

Kies voor transparantie
Het beste hypotheekadvies in Deventer vindt plaats bij een specialist die niet gebonden is aan één aanbieder, die je voorziet van transparant advies en die kiest voor de financiële constructie die het beste bij jou past. Er wordt gezocht naar een hypotheekvorm die bij je wensen en mogelijkheden aansluit. Je krijgt uitgebreid inzicht in de verschillende vormen van hypotheken en wordt gedurende het gehele hypotheekadvies in Deventer traject begeleid.