Red Services
Image default
Zakelijk

outplacement checklist

Er zijn nogal wat outplacementbureaus waartussen je kunt kiezen wanneer je als medewerker ontslagen wordt. Het zijn er zelfs zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en als ontslagen medewerker eigenlijk geen idee hebt voor welk outplacementbureau je moet kiezen.

Daarom is het handig wanneer je weet waarop je moet letten bij het kiezen van een outplacementbureau. Wordt of ben jij ontslagen en mag je gebruik maken van outplacement? Dan is het volgende lijstje met punten waarop je moet letten handig.

  1. Is het bureau aangesloten bij OVAL? Outplacementbureaus heb je in alle soorten en maten, maar alleen de professionele bureaus zijn aangesloten bij de OVAL. De OVAL is de brancheorganisatie van outplacementbureaus die toeziet op de kwaliteit van de dienstverlening. Aangesloten outplacementbureaus worden periodiek gecontroleerd op hun kwaliteit en resultaten. Bovendien moeten OVAL-outplacementbureaus elke twee jaar een audit doorlopen waarbij zij gecontroleerd en getoetst worden op privacy-beleid, AVG wetgeving, personeelsbeleid, bijscholing (is de kennis van de medewerkers up to date) en cliënt- en klanttevredenheid.
  1. Is er sprake van een klik tussen jou en de coach van het outplacementbureau? Een bureau kan nog zulke goede resultaten hebben, maar wanneer er geen goede klik tussen de coach en cliënt is zal een traject moeizaam verlopen. Bij outplacement is er bovendien vaak sprake van persoonlijk maatwerk waarbij een vertrouwensband tussen coach en cliënt wordt opgebouwd.
  1. Heeft een outplacementbureau een klachtenreglement en privacyreglement? Het is belangrijk dat jouw persoonlijke gegevens goed beschermd worden en niet zo maar op straat komen te liggen. Ook dat is iets waar de OVAL overigens streng op toekijkt.
  1. Hoeveel ervaring heeft het outplacementbureau?
  1. Hoe lang bestaat het outplacementbureau?
  1. Hoeveel mensen heeft het bureau al geholpen en met welk succes?
  1. Is een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek mogelijk?
  1. Biedt het bureau maatwerk?

 

 

https://www.outplacementbureau.nl