Red Services
Image default
Zakelijk

Waar staat ISO 27001 voor?

In de wandelgangen heb je er vast weleens van gehoord: ISO 27001. Met behulp van ISO 27001 kun je cyberaanvallen voorkomen. De normen maken het mogelijk om informatie op een veilige manier te beheren. De meeste mensen zijn op de hoogte van de voordelen van ISO 27001, maar dat neemt niet weg dat er veel komt kijken bij het toepassen van de richtlijnen. ISO 27001 implementeren is bij vlagen overweldigend. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Voldoen aan de normen van ISO 27001 is tijdrovender dan bijvoorbeeld aan de richtlijnen van ISO 9001. Lees verder om erachter te komen waar ISO 27001 zoal voor staat.

Wat leer je tijdens de training?

 

Tijdens de ISO 27001 cursus – te volgen bij NEN – leer je hoe je de gegevens van een organisatie kunt beveiligen tegen verschillende risico’s. Dat is erg belangrijk, want je hebt liever niet dat persoonlijke gegevens op straat terecht komen. Je leert de normen van ISO 27001 toepassen in de context van jouw organisatie. Bij het toepassen van ISO 27001 dien je belangrijke keuzes te maken die vergaande gevolgen kunnen hebben. Tijdens de training leer je hoe je met dergelijke problemen om moet gaan. De docenten hebben meer dan genoeg ervaring opgedaan in de praktijk om de lessen te kunnen geven.

Rekening houden met risico’s

Als je werkt in een organisatie, moet je altijd rekening houden met risico’s. Dat doe je door een risico-inventarisatie uit te voeren. De grootte van de risico’s moet worden bepaald, alsook wat aanvaardbaar is en wat niet. Het is belangrijk dat de plannen duidelijk en helder worden gecommuniceerd naar de werknemers. Tijdens de ISO 27001 cursus leer je hoe je informatiebeveiligingsbeleid maakt waar een organisatie ook daadwerkelijk iets aan heeft. Ook leer je werken met interne audits. Vergeet je niet jouw collega’s te betrekken bij jouw plannen?

 

Het systeem opzetten

Het ISO 27001 systeem opzetten is zo gedaan met de kennis die je hebt opgedaan tijdens de training in je achterhoofd. Waarom zou je het jezelf onnodig moeilijk maken? Uiteraard kun je het implementeren van ISO 27001 uitbesteden, maar als je deze training hebt gevolgd, kun je het prima zelf doen. Er zijn dan ook veel voordelen verboden aan de ISO 27001 cursus. Niet alleen minimaliseer je de kans dat je last krijgt van cyberaanvallen, maar ook leer je hoe je risico’s in kaart brengt. Anno 2022 zijn dit onmisbare onderdelen van een bedrijfsstrategie.