Red Services
Image default
Aanbiedingen

5 tuinkussen opbergtips

De zomer is afgelopen en we gaan steeds verder de herfst in. We moeten er nu echt aan toegeven, de zomer is weer voorbij. We gaan echter niet bij de pakken neerzitten. We gaan massaal aan de slag in de tuin om deze klaar te maken voor koudere dagen en druilerig weer. Het is verstandig om dan als eerst de kussens op te bergen.

 

Het maakt niet uit wat voor kussens je in de tuin hebt. Stoelkussen, zitkussen, ligbedkussen of All Weather loungekussen. Alle kussens gaan langer mee wanneer je er goed voor zorgt. In dit blog geven we je graag vijf tips mee om jouw tuinkussens op te bergen.

 

Tip 1

Controleer of ze op het oog schoon zijn. Kijk voordat je de kussens van de tuinmeubelen haalt, of er niks op ligt. Veeg bladeren, modder of vogelpoep weg met een doek of borstel.

Tip 2

Reinig de stof. Blijft er na het schoonvegen vuil achter? Maak de kussens dan schoon. Doe dit met een zachte, vochtige doek en een mild wasmiddel. Dep het vuil weg. Ga niet vegen over de vlek. Door te vegen, veeg je het vuil uit of dieper de stof in.

Tip 3

Was de hoezen van jouw tuinkussens. Heb jij tuinkussens met een rits? Dan kun je de hoezen wassen. Doe dit het liefst met de hand of op een handwasprogramma op 30 graden. Gebruik hiervoor je standaard wasmiddel.

Tip 4

Zorg dat de kussens droog zijn. Zijn jouw kussens schoon, maar merk je direct dat ze klam aanvoelen of zelfs doorweekt zijn? Leg ze dan eerst plat te drogen. Doe dit binnen of op een schaduwplek. In de zon kan natte stof sneller verkleuren. Controleer of de kussens goed droog zijn. Zo voorkom je schimmelvorming.

Tip 5

Kies de meest geschikte opbergplek. Het beste is om tuinkussens binnen of onder een overkapping op te bergen. Gebruik eventueel een tuinkussentas. Een tuinkussentas is ademend voor een goede ventilatie en waterafstotend. Belangrijk is dat de tuinkussens niet luchtdicht zijn opgeborgen om schimmelvorming te voorkomen.

 

https://www.gerritstuinmeubelen.nl/