Red Services
Image default
Aanbiedingen

De top drie beste tips om weddingplanner als beroep te worden

Houd jij van dingen organiseren, met mensen werken, huwelijken en ben je stressbestendig voor alle tegenslagen die op je af kunnen komen? Dan klinkt het beroep van een weddingplanner het meest ideaal voor jou. Maar is het überhaupt mogelijk om weddingplanner fulltime te doen en moet je dan niet een bepaalde cursus of opleiding ervoor volgen? Er zijn verschillende manier om op een bepaalde manier weddingplanner voor iemand te worden. Maar in deze blog bespreken we een aantal tips die voor een toekomstige weddingplanner wel handig kunnen zijn.

Wees georganiseerd en heb werkervaring

Als je het wil maken in de sector van de weddingplanner, dan is het belangrijk dat je bepaalde vaardigheden hebt. Iemand die niet tegen stress en met deadlines kan werken, kan beter geen weddingplanner worden. Het is een van de stressvolle banen die iemand op zijn schouders kan nemen. Daarbij is het ook handig als je al een beetje werkervaring hebt opgedaan met ongeveer hetzelfde niveau. Hiermee bedoelen we iets groots organiseren met daarbij alle spullen die erbij komen kijken. Dit kan je later goed helpen in het daadwerkelijke werkveld

Loop een dag mee met een weddingplanner

Het is best normaal om een keer mee te gaan met een weddingplanner naar bepaalde afspraken. Je moet hier wel toestemming voor vragen, maar de meeste zullen niet moeilijk doen of je er bij mag zijn. Je kan veel leren van een ervaren weddingplanner die al meerdere huwelijken heeft georganiseerd en de stress van het bruidspaar heeft overgenomen. Daarbij zou je eventueel ook veel vragen aan haar kunnen stellen over het vak, waardoor je meer kennis krijgt ervan. Het is echt een aanrader, vooral voor beginners.

Volg een professionele opleiding

Vroeger was een weddingplanner totaal geen beroep. Het was een passie waarvoor je helemaal voor moest gaan. Tegenwoordig kun je bepaalde cursussen en opleidingen volgen om een professionele weddingplanner te worden. Op het internet zijn er genoeg websites die zulke cursussen aanbieden voor een goede prijs. Je weet dan zeker dat je helemaal klaargestoomd wordt voor het echte werk.