Red Services
Image default
Aanbiedingen

De mooiste raamdecoratie met deze 5 tips!

De mooiste raamdecoratie met deze 5 tips!

Nieuwe raamdecoratie, we kennen het vast allemaal wel. Vroeg of laat zal je toch het oude weer eens moeten vervangen voor wat nieuws. Wat het zo moeilijk maakt, is dat je tegenwoordig zoveel keuze hebt. Nu kan ik me dus heel goed voorstellen dat je wellicht niet weet waar je moet beginnen. Hopelijk helpt 123gordijn met deze 5 tips je op weg met het maken van de juiste keuze!

 

Tip 1: Welke soort gordijnen ben ik naar op zoek?

Om de juiste keuze te maken kun je jezelf een aantal vragen stellen. Een van deze vragen kan zijn: Welk soort gordijnen ben ik naar op zoek? Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten gordijnen. Denk hierbij aan gewone gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen of wellicht jaloezieën. 

Door eerst eens te filteren welk type gordijn je nou daadwerkelijk wil, maak je de keuze voor jezelf al een stuk makkelijker. Bedenk wat jij het mooiste vind en wat per type de voor en nadelen in jouw ogen kunnen/ zullen zijn. Wellicht kun je dan namelijk al een aantal opties wegkruisen, waardoor je het jezelf alleen maar makkelijker maakt.

 

Tip 2: Wat voor kleur past het beste bij mij en in mijn interieur?

Waar je ook goed over na moet denken is de kleur. Welke kleuren heb ik nu in mijn interieur? En wil ik dat de gordijnen daar mee matchen? Wil ik dat ze exact dezelfde kleur hebben, of wel dezelfde kleur maar bijvoorbeeld in een of twee tinten lichter/ donkerder.

Misschien wil je de gordijnen juist laten opvallen door deze in een hele andere kleur te kiezen. Dan behoud je de rest van het interieur in dezelfde kleuren om de rust te bewaren, en laat je de gordijnen er uit blinken door hiervoor een andere kleur te kiezen. Dit kan een felle kleur zijn, maar ook dat hoeft niet per se. Kleur doet namelijk heel veel in huis, dus altijd goed en belangrijk om over na te denken.

 

Tip 3: Voor welke ruimte zoek ik gordijnen?

Ben je op zoek naar gordijnen voor in de woonkamer of juist voor in de kinderkamer? Ik kan me voorstellen dat je voor deze 2 verschillende kamers ook op zoek bent naar verschillende gordijnen. Voor een kinderkamer zal je wellicht sneller neigen naar een leuk kinderprintje, welke je in de woonkamer niet zo snel zal ophangen. Dus ook voor iedere ruimte in huis zal je wellicht naar verschillende kleuren en eigenschappen kijken. Voor iedere ruimte kan dit dus namelijk erg verschillen.

 

Tip 4: Aan welke eisen/ functies moet het gordijn voldoen?

Deze tip sluit mooi aan op voorgaande tip 3. Iedere ruimte heeft namelijk ook andere eisen/ functies waar het gordijn aan moet voldoen. Zo is het bijvoorbeeld voor op een slaapkamer van belang dat de kamer donker gehouden wordt, dus kom je al uit op een lichtdicht of verduisterend gordijn. 

Voor in een keuken is het bij wijze van spreken van belang dat het gordijn makkelijk afneembaar is. Dit omdat er in de keuken natuurlijk geleefd wordt, en er wel eens geknoeid kan worden. Ook is het in een keuken misschien niet verkeerd om na te denken over of het gordijn brandvertragend zou moeten zijn zo dicht bij het fornuis. Zo is het dus per ruimte erg belangrijk om te kijken naar de benodigde eigenschappen/ eisen.

 

Tip 5: Bestel proefstalen, of neem ze mee naar huis

Heb je alles voor jezelf op een rij kunnen zetten, en op alle vragen een antwoord kunnen geven?

  • Welke soort gordijnen ben ik naar op zoek?

  • Wat voor kleur past het beste bij mij en mijn interieur?

  • Voor welke ruimte zoek ik gordijnen?

  • Aan welke eisen/ functies moet het gordijn voldoen?

Dan is het nu vooral belangrijk om te gaan kijken naar de beschikbare stoffen welke voldoen aan jouw wensen. Of je via een winkel of een online webshop op zoek bent, dat maakt niet uit. Maar zorg er wel voor dat je stalenmateriaal online besteld, of mee naar huis neemt vanuit de winkel. Zo kun je de stoffen bij jouw interieur bekijken/ matchen, en uitzoeken welke hier dan het beste bij past en wat wellicht jouw keuze wordt.

 

https://www.123gordijn.nl/