Red Services
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van herbruikbare plastic bekers

De voor- en nadelen van herbruikbare plastic bekers

 

Plastic wegwerpbekers worden steeds minder populair nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de wereld. De Europese commissie vindt het terugdringen van plastic wegwerpartikelen erg belangrijk. Ze hebben daarom besloten dat sinds afgelopen juli geen plastic wegwerpartikelen meer verkocht mogen worden. Als je binnenkort een evenement organiseert moet je dus rekening houden met deze nieuwe regel. Ben je benieuwd naar wat de voor- en nadelen zijn van herbruikbare plastic bekers? Lees dan verder en kom erachter!

 

De voordelen

Door de nieuwe regel mogen er met evenementen en festivals geen drankjes meer worden geschonken in plastic wegwerpbekertjes. Plastic bekers die herbruikt worden mogen nog wel. Hier zitten een aantal voordelen aan vergeleken met wegwerpbekers. Om t beginnen zijn deze bekers duurzaam, omdat ze herbruikbaar zijn. Daarnaast is er minder afval op en rondom het terrein. Ook zijn deze bekers veiliger, omdat ze onbreekbaar zijn.

 

De nadelen

Er zitten dus veel voordelen aan herbruikbare bekers. Toch zijn er ook een aantal nadelen. Het grote nadeel is dat deze bekers hoog zijn in aanschafkosten. Doordat het materiaal steker is dan dat van wegwerpbekers, zijn ze duurder. Ook kost het veel tijd en daardoor veel geld om de bekers weer schoon te maken. Als je de bekers goed wil reinigen is het verstandig om te kiezen voor het reinigen met een afwasmachine. Een machine zorgt ervoor dat altijd de goede tempratuur, reinigingsmiddelen en borstels worden gebruikt.

 

Herbruikbare bekers met jouw logo

Heb je binnenkort een evenement waarbij je herbruikbare plastic bekers nodig hebt? Neem dan een kijkje op de website van Disposable Direct. Zij verkopen allerlei soorten plastic glazen die herbruikbaar zijn. Ook bieden zij de mogelijkheid om deze glazen te bedrukken met jouw logo. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.

https://www.disposabledirect.nl/