Red Services
Image default
Sport

Mijn favoriete slijpsteen combinatie pakket

Mijn favoriete slijpsteen combinatie

Wanneer u probeert een slijpsteen te kiezen voor het slijpen van uw favoriete mes, kan het aantal keuzes verbijsterend zijn. Slijpstenen zijn namelijk onderverdeeld in vier verschillende soorten, de natuurlijke wetstenen en syntetische wetstenen die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in twee andere categorieën bestaande uit olie- en waterstenen. Daarnaast zijn er tal van verschillende soorten natuurlijke wetstenen die bestaan ​​uit verschillende materialen en uit verschillende plaatsen van de wereld zijn gewonnen! Amerikaanse siliciumcarbide (i.e. Norton Crystoloon) is bijvoorbeeld de bekendste en meest geliefde natuurlijke wetstenen soort die er bestaan. Dan is er een vorm van Belgische Coticule die bekend staat om het verstrekken van extra scherpe randen sinds de Romeinse tijd en er is een Japanse watersteen die bestaat uit fijne silicaatdeeltjes gesuspendeerd in een kleimassa. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten door fabrikant gemaakte wetstenen beschikbaar, zoals siliciumcarbide (ook bekend als Crystalon) -stenen en aluminiumoxide (ook bekend als India Stones), evenals een synthetische Korund (aka Ruby) staaf en met aluminiumoxide geïmpregneerde keramische staafjes evenals verschillende soorten diamantstalen.

Norton Slijpstenen

Norton is sinds 1823 de bekendste een meest favoriete leverancier van slijp- en wetstenen. De slijpstenen van Norton Crystolon zijn gemaakt van siliciumcarbide. Dit zijn de snelste snijoliestenen die er zijn. Als snelheid belangrijker is dan de ultieme kwaliteit van de rand, zijn de Crystolon-bankstenen een goede keuze. De maat van de steen is een geweldige maat voor bijna elk gereedschap of mes. Deze stenen zijn een zeer economische keuze voor vrijwel elke verscherping.

Norton India-steen

De Norton India-steen is een oliesteen gemaakt van aluminiumoxide schuurmiddel. Dit schuurmiddel laat een fijne rand achter op messen en gereedschappen. De grote slijpsteen is ideaal voor het slijpen van bijna elk gereedschap of mes. Deze stenen zijn een goede keuze voor vrijwel elk slijpproject.

http://www.slijpwinkel.nl/