Red Services
Image default
Aanbiedingen

Een inleiding tot verschillende soorten koffiebonen

Als je een koffieliefhebber bent, weet je dat er verschillende soorten koffiebonen zijn. Maar weet je wat het verschil is tussen Arabica en Robusta bonen? Of wat dacht je van het verschil tussen licht, medium en donker gebrande bonen? In deze blogpost laten we je kennismaken met de verschillende soorten koffiebonen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke soort boon voor jou geschikt is.

 

Arabica vs. Robusta bonen

 Arabica en Robusta zijn de twee belangrijkste soorten koffiebonen. Arabica bonen worden op grote hoogte geteeld en hebben een hogere zuurgraad dan Robusta bonen. Ze hebben ook een complexere smaak met tonen van fruit of bloemen. Arabica bonen worden gebruikt in koffiespecialiteiten zoals espresso vanwege hun unieke smaakprofiel. Robusta bonen daarentegen zijn van mindere kwaliteit en hebben een hardere smaak met bittere ondertonen. Ze worden ook op lagere hoogten geteeld en zijn minder duur dan Arabica bonen. Robusta bonen worden vanwege hun sterke smaak vaak gebruikt in oploskoffie of als vulmiddel in melanges. 

 

Licht, medium of donker gebrand? 

Het volgende waar je op moet letten bij het kiezen van koffiebonen is de branding. De branding geeft aan hoe lang de boon gebrand is en kan variëren van licht tot donker. Licht gebrande bonen hebben een lichte kleur en zijn korter gebrand. Ze hebben een hoger zuur- en cafeïnegehalte dan donker gebrande bonen. Medium roast bonen hebben een gemiddelde kleur en worden langer gebrand dan light roast bonen. Ze hebben minder zuurgraad dan light roast bonen, maar meer zuurgraad dan dark roast bonen. Donker gebrande bonen hebben een donkere kleur en worden het langst gebrand. Ze hebben een lagere zuurgraad en een lager cafeïnegehalte dan licht gebrande bonen. 

 

Koffie Henk

Nu je meer weet over de verschillende soorten koffiebonen, is het tijd om te kiezen welke soort voor jou geschikt is. Wil je een complexe smaak met fruitige of bloemige tonen, dan zijn Arabica bonen de juiste keuze. Zoek je een sterkere smaak met bittere ondertoon, dan zijn Robusta bonen misschien meer jouw snelheid. Welke boon je ook kiest, je bestelt ze gemakkelijk, veilig en snel via www.koffiehenk.nl!

 

https://www.koffiehenk.nl/