Red Services
Image default
Aanbiedingen

Tips om jouw sportieve voornemens vol te houden!

De tijd van de gezelligheid, geliefden en liefde en natuurlijk ontzettend lekkere diners en veel wijn is weer aangebroken. De feestdagen aan het eind van december waarvan bijna iedereen zegt: ‘’Tijdens de kerstdagen mag ik mij even helemaal laten gaan’’. Vaak wordt dit laatste gezegd met het geloof in de goede voornemens vanaf januari in het achterhoofd: ‘’Per 1 januari ga ik gezond leven en structureel sporten’’. Helaas blijkt de praktijk toch minder geloofwaardig, en komt van het sporten na een aantal keer soms al niets meer terecht. Wil jij de goede voornemens met betrekking tot het sporten dit jaar wél volhouden? Lees dan vooral even met ons mee! 

Kies een sport die je leuk vindt! 

Wellicht cliché, maar zeker niet minder waar. Als jij nu al weet dat zweten in de sportschool niks voor jou is, dan is de kans klein dat je er echt plezier uit gaat halen. Jammer, want plezier in sporten geeft extra motivatie. Ga daarom goed voor jezelf na welke sport jou echt interesseert. Heb je bijvoorbeeld al tijden gedroomd van tennislessen? Go for it & sla de bal! Niks houd je tegen, alleen jezelf. 

Realistisch schema

Een realistisch sportschema is een must. Misschien kan je bevriende goed gemotiveerde sporters vragen om samen met jou een kijkje te nemen voor een werkend sportschema. Neem (in het begin) vooral niet te veel hooi op de vork, dit werkt namelijk ontzettend demotiverend.

Snoepen mag heus…

Als je eenmaal het sporten onder de knie hebt, straf jezelf dan niet door al het lekkere eten te laten staan. Het gaat nou eenmaal om het vinden van een goede balans. Als jij dat stukje chocola wél neemt, word je daar echt niet direct veel zwaarder van. Zeg nou zelf: van een salade eten val je niet direct af, dus van een snoepje kom je niet direct aan, toch?

Passende kleding

Zoek van tevoren goed uit welke kleding bij welke sport hoort. Als jij voor atletiek of tennis kiest, heb je verschillende soorten schoenen die bij het type baan passen. Daarnaast is het voor jezelf ook een goede motivatie om in fijn zittende en passende sportkleding te lopen. Vergeet bij het uitzoeken van nieuwe sportkleding vooral het sportondergoed niet! Hiervoor kan je bijvoorbeeld kijken op www.lingerie-heaven.nl.

 

https://www.lingerie-heaven.nl/