Red Services
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het aanleggen van bestrating: gebruik van straatwerk gereedschap

Het aanleggen van bestrating kan een lastige klus zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar met de juiste tips en de juiste gereedschappen kan het toch een aangename ervaring worden. In deze blog bespreken we de belangrijkste tips voor het aanleggen van bestrating en laten we zien welk gereedschap je nodig hebt.

 

1. Plan je project: Voordat je begint, is het belangrijk om een plan te maken. Je moet weten hoeveel stenen je nodig hebt en hoeveel tijd je nodig hebt. Maak een schets van het gebied dat je gaat bestraten en bepaal de afmetingen van de stenen. Daarnaast is het belangrijk om de ondergrond goed te onderzoeken voordat je begint. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is afgedekt met zand en dat er geen onkruid of gras aanwezig is.

 

2. Gebruik het juiste gereedschap: Het gebruik van het juiste gereedschap voor straatwerk is noodzakelijk om een goed resultaat te behalen bij het aanleggen van bestrating. We raden aan om een trilplaat te gebruiken om de stenen aan te drukken en een troffel om de mortel aan te brengen. Andere belangrijke gereedschappen zijn hamers, breekijzers, en een haakse slijper om de stenen op maat te snijden. Wees er zeker van dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt voordat je begint en maak gebruik van gehoorbescherming.

 

3. Overweeg om ervoor te kiezen om professionals in te huren: Het kan soms verstandig zijn om professionals in de arm te nemen voor het aanleggen van bestrating. Het is belangrijk om te onthouden dat het fout gaat als je niet weet wat je doet. Het inhuren van professionals kan uiteindelijk weleens tot besparingen leiden, zoals minder tijdsbesteding.

 

4. Selecteer de juiste stenen: Er zijn veel verschillende soorten stenen om uit te kiezen als je bestrating wilt aanleggen. Het is belangrijk om te kiezen welke het beste bij jouw huis en tuin past. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur en de grootte van de stenen, en of ze aansluiten bij de stijl van je tuin. Het is ook essentieel om rekening te houden met de weerstand tegen weersomstandigheden, de prijs van steen en andere zaken die relevant zijn en/of kunnen worden. Alle benodigdheden voor bestrating vind je bij Visser en Visser.