Red Services
Image default
Adverteren

Vazen: Wat is eigenlijk een standaard maat?

Het nadeel van online shoppen voor nieuwe vazen is dat je ze niet echt kan zien. Er staat natuurlijk wel een maat bij, maar wat zegt dat voor de bos bloemen die je wekelijks haalt? Voor veel mensen is het lastig om in te schatten wat nou een standaard maat is voor een bos bloemen uit de winkel. We nemen voor het gemak een bosje rozen uit de supermarkt of een bos tulpen bij de bloemist. In welke vazen kan je deze het beste neerzetten? Wij van Flowertools zijn er natuurlijk helemaal ingedoken met onze huisbloemist. Uiteraard wist zij het antwoord wel te geven op de standaard maat voor bloemenvazen.

Vazen van 25 centimeter zijn prima voor de standaard bloemen

Als je wekelijks een bosje bloemen koopt bij de supermarkt of een simpel bosje rozen bij de bloemist dan kan je het beste voor 25 centimeter vazen gaan. Dit is eigenlijk zo’n standaard maatje waar de meeste bloemen op zijn afgesteld. Natuurlijk zijn de stengels wel iets langer soms maar die kan je prima schuin afsnijden zodat ze perfect in de vazen passen. Bij Flowertools hebben we een aantal vazen gemaakt van Boheems kristalglas in deze maat. Een mooi voorbeeld is de Orbit met 24.5 centimeter. Deze vaas hebben we hoog opgemaakt voor de foto, maar er kan ook prima een klein bosje bloemen in.

Wanneer is een hoge vaas handig?

Als je het zelf leuk vind om met uitbundige bossen bloemen bezig te zijn dan kan een hoge vaas ideaal zijn. Wij hebben verschillende vazen met een hoge maat zodat je hier een prachtig hoog boeket in kan opstellen. Uiteraard zijn deze modellen gemaakt van kristalglas net als de rest van het assortiment. Wij hebben al hoge vazen vanaf 30 centimeter, maar ook uitschieters van 36 centimeter zodat je echt in de hoogte kan werken met bloemen.

http://flowertools.nl/vazen/