Red Services
Image default
Auto's en Motoren

5 occasions die je beter links kunt laten liggen als zuinige gezinsauto

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen aarzelen om een occasion te kopen, is dat ze niet weten of deze wel betrouwbaar zijn. Er zijn immers zoveel modellen en je hoort de meest beruchte dingen over tweedehands auto’s. Omdat de meeste mensen op zoek zijn naar een redelijk zuinige en betaalbare gezinsauto, benoemen we hier de modellen die je op internet veel voorbij ziet komen maar waar je beter met een grote boog omheen loopt. Het gaat hier om modellen die inmiddels vervangen zijn door nieuwe versies. Deze zijn niet in deze lijst opgenomen.

5. BMW 5-serie (tot 2010): gewoon duur

BMW is een luxemerk en daarom gaan mensen er automatisch vanuit dat ook de 5-serie een betrouwbare auto is. Maar helaas, voor een oudere 5-serie betaal je nog altijd een stevige prijs. Daar krijg je dan wel gratis problemen zoals waterlekkages, een oververhitte motor en een falende airco bij.

4. VW Passat-diesel: De kilometervreter met kuren

De Volkswagen Passat lijkt wel ontworpen voor vertegenwoordigers en consultants. Stijlvol, zakelijk zonder opsmuk en een echte kilometervreter. Helaas rapporteren veel gebruikers problemen met zowel de motor als de versnellingsbak. Vaak zijn het turbine problemen bij auto’s die al een tijdje rondrijden maar er zijn ook gevallen bekend van auto’s die al na 500 of 600 kilometer kuren beginnen te krijgen.

3. Opel Astra: iconisch de slechtste

Samen met de Kadet is de Opel Astra misschien wel de meest iconische auto van dit Duitse automerk. Minder iconisch zijn de problemen met sensoren, airbags en de startmotor die veel gebruikers rapporteren.

2. BMW 1-serie (tot 2011): een goed idee, slecht uitgevoerd

De eerste BMW 1-serie was een poging van de Duitse autogigant om door te breken in het hatchback-segment, van oudsher het territorium van de eveneens Duitse VW Golf en Polo, en in mindere mate de Audi A3. Een succesvolle poging want de 1-serie werd bij bosjes verkocht. Onterecht bleek later want de 1-serie had talloze technische en veiligheidsproblemen. Van stoelen die niet goed vastzetten waardoor ze bij een botsing naar voren klappen tot falende stuurbekrachtiging.

1. Nissan Qashqai (tot 2013): populair onder weggebruikers zonder verstand van auto’s

De Qashqai lijkt een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een zuinige gezinsauto. Groot, relatief zuinig, een hoge zit en ruimte voor een gezin met twee of drie kinderen en een middelgrote hond. En Japanse merken staan ook nog eens bekend om hun betrouwbaarheid! Helaas pindakaas, de oude Nissan Qashqai hoort hier niet bij. De koppeling lekt nogal en veel gebruikers geven olielekkages aan.

Schakel een professioneel in voor een zuinige gezinsauto die bij jou past

Er heersen nogal wat vooroordelen binnen de autobranche. Franse auto’s zijn per definitie onbetrouwbaar, evenals Italiaanse merken. Duitse auto’s zijn per definitie een technisch hoogstandje. Mercedes staat voor pure luxe, het houdt niet op. En er klopt vaak weinig van, zeker bij nieuwere modellen. Toch worden Volkswagens als occasion voor veel meer geld verkocht dan Renaults of Peugeots. En daar kun jij je voordeel mee doen! Schakel een automakelaar in die voor jou op zoek gaat naar de juweeltjes die de stereotypen onderuit halen. Zo krijg je een auto die helemaal aan je wensen voldoet, waar je jarenlang plezier van hebt en die je bovendien gewoon bij je lokale autodealer in Etten-Leur op kunt halen!