Red Services
Image default
Dienstverlening

Wat zijn Robinia speeltoestellen precies? En wat kunt u hiermee?

Speeltoestellen van bovengemiddelde kwaliteit

Wie een speeltuin gaat ontwerpen en inrichten, zoekt hiervoor natuurlijk speeltoestellen van een bovengemiddelde kwaliteit. De toestellen moeten namelijk lang meegaan. Verder is een vereiste dat de speeltoestellen veilig zijn. Ten slotte zijn de laatste jaren vooral sterke, natuurlijke speeltoestellen – gemaakt van stabiel hout – een van de aanvullende eisen die aan speeltoestellen gesteld worden. Robinia speeltoestellen voldoen aan alle bovengenoemde eisen. Maar wat zijn robinia speeltoestellen nu eigenlijk? En wat voor soorten toestellen zijn er? Wat kunt u met robinia speeltoestellen?

Robinia speeltoestellen zijn gemaakt van sterk acaciahout

Robinia is een type speelgoedtoestellen en -apparaten die gemaakt zijn van robinia, een sterk Europees hardhout. Robinia heeft de mooie eigenschap dat deze houtsoort goed tegen wisselende weersoorten bestand is, zoals hevige regenval, vorst of bovengemiddelde hitte. Dit zorgt ervoor dat speeltoestellen van robinia lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Een groot pluspunt van robinia is daarnaast dat dit houttype relatief goedkoop is. En dat vertaalt zich weer in de prijs van robinia speeltoestellen, die goed betaalbaar zijn.

Eén met de natuur

Speeltoestellen van robinia zorgen ervoor dat de spelende kids zich één voelen met de natuur. Spelen is al gezond, maar zeker als dit op natuurlijke toestellen kan van hout, in een gezonde frisse en natuurlijke omgeving.

Zowel voor buiten- als binnengebruik

Een van de voordelen van robinia is dat dit materiaal zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Gemiddeld gaat robinia ongeveer 25 jaar mee, dus na plaatsing van een of meer toestellen kunt u er jarenlang mee vooruit, zonder noemenswaardig onderhoud. Slijten? Dat doet robinia nauwelijks.

Van houten speelhuisjes tot klimwanden

Qua soorten toestellen bieden robinia speeltoestellen veel variatie. Zo kun je maatwerk schommels kopen, maar ook een houten evenwichtsbalk, spannende speelhuisjes, een klimwand, een wip-wap en ga zo maar door! Keuze genoeg dus voor wie een afwisselende speeltuin wil ontwerpen.