Red Services
Image default
Zakelijk

Hoe je duplicaat inhoud op je website vermijdt en hoe dit je ranking beïnvloedt

Dubbele inhoud is een van de meest gemaakte fouten door webmasters als het gaat om Technische SEO. Het kan ernstige gevolgen hebben voor de ranking van uw website, omdat zoekmachines mogelijk geen onderscheid kunnen maken tussen de originele bron en duplicaatkopieën van dezelfde pagina. In deze blogpost bekijken we waarom het vermijden van duplicate content belangrijk is en hoe u dit kunt doen om de ranking van uw website te verbeteren. We bespreken ook wat er gebeurt als je dubbele inhoud niet vermijdt en hoe dit je rankings beïnvloedt. Dus laten we beginnen!

 

Wat is dubbele inhoud?

Dubbele inhoud verwijst naar webpagina’s die dezelfde of zeer vergelijkbare inhoud bevatten. Dit kan zowel gaan om pagina’s binnen een website als over verschillende websites. Zoekmachines kunnen mogelijk niet vaststellen welke pagina de oorspronkelijke bron van de informatie is en welke pagina’s duplicaten zijn. Het gevolg is dat ze de originele bron niet de juiste credits geven, waardoor deze een lagere ranking krijgt dan zou moeten.

 

Hoe beïnvloedt duplicate content de ranking?

Wanneer zoekmachines dubbele inhoud tegenkomen, kunnen ze niet bepalen welke bron het meest gezaghebbend is. Daarom kunnen ze de ene versie van de webpagina hoger plaatsen dan de andere vanwege de vermeende populariteit of het domein autoriteit. Dit betekent dat webpagina’s met dubbele inhoud mogelijk niet hetzelfde verkeer of dezelfde zichtbaarheid krijgen als die zonder.

 

Hoe dubbele inhoud te vermijden

De beste manier om dubbele inhoud te voorkomen is om unieke, originele inhoud te creëren voor elke pagina op uw website. Daarnaast kunt u gespecialiseerde software zoals Copyscape of Siteliner gebruiken om bestaande duplicaten te identificeren en passende maatregelen te nemen om deze te corrigeren. Een andere goede praktijk is het toevoegen van een canonieke tag aan alle pagina’s om zoekmachines te vertellen welke versie van een pagina moet worden geïndexeerd. Zorg er ten slotte voor dat uw webpagina’s goed gestructureerd zijn en beschrijvende titels, metabeschrijvingen en H1-tags hebben, zodat zoekmachines ze gemakkelijker kunnen indexeren en begrijpen.

 

Wat gebeurt er als je duplicate content niet vermijdt?

Als u niet het nodige doet om dubbele inhoud te voorkomen, kan dat een aantal negatieve gevolgen hebben voor uw website. Om te beginnen kunnen zoekmachines mogelijk geen onderscheid maken tussen de originele bron en duplicaten, wat resulteert in lagere rankings. Daarnaast krijgen bezoekers misschien niet de beste ervaring die ze zouden kunnen krijgen, omdat ze worden doorverwezen naar pagina’s met veel van dezelfde inhoud. Ten slotte kan de geloofwaardigheid van uw website eronder lijden als bezoekers denken dat al uw inhoud is gekopieerd van andere bronnen.

 

Conclusie

Dubbele inhoud is een helaas veel voorkomende technische SEO-fout die ernstige gevolgen kan hebben voor de ranking van uw website. Door te begrijpen waarom dit probleem bestaat en proactief te werk te gaan voorkomen, kunt u ervoor zorgen dat uw website zo hoog mogelijk scoort in de zoekresultaten. Dit zorgt ook voor een betere ervaring voor bezoekers en behoudt de geloofwaardigheid van uw website.