Red Services
Image default
Beauty en verzorging

Botox tips

Veel mensen denk erover om eens een botox behandeling te ondergaan. Sommigen zien het niet zitten om rimpels te hebben en storen zich aan een groef in hun gezicht. Het is dan ook prima om daar wat aan te doen natuurlijk. We raden je alleen wel aan om je goed voor te bereiden op een botox ingreep. We vertellen je daarom graag wat meer tips omtrent een botox behandeling.

 

Preventief spuiten bestaat niet

 

Je weet van tevoren natuurlijk nooit wanneer je rimpels gaat krijgen en op welke plekken ze zich zullen laten zien. Het is wel mogelijk om op je dertigste te beginnen met de zogeheten ‘babybotox’, die het vormen van rimpels voorkomt, maar het kan net zo goed zijn dat de lijnen pas op je vijftigste komen. Dan is babybotox toch je geld weggooien. We raden daarom aan pas met botox te beginnen wanneer er iets is dat je echt tegenstaat.

 

Botox werkt niet voor alle rimpels

 

Botox is een soort gif dat spieren lamlegt. Botox is daarom alleen geschikt voor spieren die ontstaan door beweging zoals een fronsrimpel, lijnen op je voorhoofd of kraaienpootjes. Wanneer je je stoort aan verslapping van de huid of bijvoorbeeld de plooien tussen je neus en je mondhoeken, dan kunnen gezicht fillers een betere oplossing bieden. De keuze botox of fillers hangt dus heel erg samen met de klachten die je hebt.

 

De juiste arts

 

Je moet je bij een cosmetisch arts vertrouwd voelen. Vergelijk het met een kapper, je gaat toch altijd naar de kapper die je het meeste vertrouwt. Doe altijd goed onderzoek naar de juiste artsen. Probeer eens in je omgeving na te gaan of mensen misschien fijne artsen kennen. Het is heel belangrijk om goed je huiswerk te doen voordat je naar de plastisch chirurg gaat.

 

De juiste botox

 

Vraag in de kliniek altijd even welk merk botox ze gebruiken. Dan kun je even checken of de botox door de Amerikaanse Food and Drug Administration zijn goedgekeurd. De eisen van de FDA zijn veel strenger dan de Europese eisen voor botox.

 

Plan je afspraak goed

 

In de zes uur na je botox behandeling mag je niet sporten, liggen, naar de sauna of andere drukverhogende activiteiten uitvoeren. De kans is er dan dat de botox zich gaat verspreiden. Houd daar dus goed rekening mee wanneer je een afspraak maakt.

 

https://faceland.nl/