Red Services
Image default
Beauty en verzorging

Lippenstift tips die je moet weten

Ooit al eens gefrustreerd geweest omdat je lippenstift weer is afgegaan? Of omdat het op je tanden zit? Wil je weten hoe je het beste resultaat kan halen uit je lippenstift? Of misschien wil je weten welke kleur van lipstick nu echt bij je past? Lees dan verder want hier beantwoorden we al deze vragen…

Het eerste wat je moet doen wanneer je een nieuwe lippenstift gaat kopen is nadenken over de kleur en het type lippenstift dat je het best kiest. De kleur van je lipstick hangt meestal af van je individuele smaak.

Maar hoe zit het nu juist met het type van lippenstift?

Zo zijn er bijvoorbeeld matte lipsticks die droger en duurzamer zijn. Crème lipsticks bevatten dan weer moisturizers en geven je een betere dekking. Hydraterende lipsticks geven je lippen een mooie glans. Lipgloss is vloeibaar en glanzend en bevat meestal de grootste hoeveelheid moisturizer.

De sleutel tot het goed aanbrengen van lippenstift is gebruik maken van een borstel. Met een lippenstift borstel wordt het aanbrengen makkelijker en je kan eveneens je lipstick ook gelijkmatig over je lippen verdelen.

Veeg eerst met je borstel zachtjes over de bovenkant van je lippenstift. Wees hierbij voorzichtig dat je niet te hard drukt. Om de lippenstift hierna aan te brengen op je lippen beweeg je de borstel zachtjes over je lippen zonder te hard te drukken. Vul daarna de hoeken en de fijne lijntjes aan met een klein penceeltje om ervoor te zorgen dat je lippen helemaal en gelijkmatig zijn bedekt.

Het grote voordeel van gebruik te maken van een borstel is dat je het aanbrengen makkelijker kan controleren en je een dunnere laag op je lippen legt. Hoe dunner de laag van lippenstift, des te langer deze zal blijven kleven op je lippen. Bovendien kan je met deze manier van werken je lippenstift gelijkmatiger verdelen.

Hoe behoud je je lipstick langer op je lippen

Om je lippenstift langer te laten behouden op je lippen bestaat er een kleine truc. De truc is om een dun laagje transparant make-up poeder aan te brengen over je lippenstift. Dit zal je lipstick beschermen en voorkomt dat je lippenstift zal afgaan bij het wrijven of drinken van een glas wijn.

De verzorging van je lippen

Het is van essentieel belang om je lippen te beschermen tegen uitdrogen. Gebruik dus regelmatig een lipbalsem, zeker als je op zomerse dagen langdurig in de zon ligt. Een lipbalsem voedt en verzacht je lippen en het zorgt ook voor het versnellen van je huid vernieuwingsproces. Gebruik het elke twee tot drie weken om je lippen te onderhouden en te voeden.

Minimaliseer ook het gebruik van lip liners. Deze trekken namelijk vocht uit je huid. Gebruik dus steeds een lipbalsem, lipstick of lipgloss om je lippen vochtig te houden als je de deur uit gaat.

Hoe voorkom je lippenstift op je tanden

Na het aanbrengen van je lippenstift, wikkel je wijsvinger in een schone, droge tissue. Plaats je vinger met tissue tussen je lippen en sluit je lippen. Trek nu je ingepakte vinger voorzichtig van tussen je lippen. Deze techniek zal je overtollige lippenstift afnemen die anders vlekken op je tanden kan maken.

https://www.prettyme.be