Red Services
Image default
Bedrijven

Eet-tips om spieren bij te kweken!

Voeding speelt een grote rol in ons dagelijks leven, misschien zelf meer dan men zou denken. Wanneer je net begint met fitness of bodybuilden, ben je waarschijnlijk vooral gefocusseerd op het gewichtheffen zelf, maar vergeet je de rol die correcte voeding kan spelen in het kweken van spieren in je lichaam. Om je hierbij te helpen, hebben we onderstaande tips op een rijtje gezet, waaronder een voedingsschema bodybuilden!

 

Eet voldoende

Wat men vaak ziet, is dat mensen die beginnen met fitnessen of bodybuilden hun calorieën naar beneden halen om snel vet te verliezen. Hiermee ben je eigenlijk niet veel. Je moet juist de hoeveelheid dat je eet aanpassen aan hoeveel calorieën je verbruikt. Omdat je meer sport, verbruik je dus ook meer calorieën, dus laat die porties maar wat groter worden. Wat wel van belang is, is wat je eet!

 

Eet genoeg proteïne

Een van de belangrijkste voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen wanneer je begint te bodybuilden, is proteïne. Proteïne zit in veel voedsel, maar het is vooral te vinden in bonen en vlees. De meest gekende bron van proteïne, is kip. Proteïne is belangrijk aangezien het werken en herstellen van spieren bevorderd, waardoor het bodybuilden gemakkelijker gaat. Wanneer je echter niet veel tijd hebt, kan je kiezen voor een lekkere proteïne shake, waar je eventueel nog wat andere ingrediënten aan toe kan voegen!

 

Volg een voedingsschema bodybuilden

Wanneer men spreekt over eten, is het belangrijk om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hier komt een voedingsschema bodybuilden aan te pas. Een voedingsschema bodybuilden zorgt er immers voor dat je niet te veel moet nadenken over wat je klaar maakt, waardoor je gemakkelijk genoeg proteïnes en calorieën hebt voor een maaltijd. Het maakt ook het kopen van ingrediënten en het voorbereiden van maaltijden gemakkelijker, aangezien je en duidelijk beeld hebt van wat er gedaan moet worden.

 

 

https://voedingschema.nl/voedingsschema-bodybuilden/