Red Services
Image default
Bedrijven

Verf je schoenen met indringverf!

Het verven van je leren schoenen is proces wat lang duurt en erg precies moet gebeuren. Het proces moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Voor het verven en schoonmaken van leren schoenen heb je de volgende producten nodig: schoencrème, indringverf leer en schoensmeer en pure alcohol. Je kan ook gebruikt maken van schoen wax, dit is optioneel.

Voordat je gaat beginnen met het verven van je leren schoenen is het belangrijk dat je ze goed schoonmaakt, doe dit op een schoonoppervlak. Wanneer de schoen schoon is wordt de verf beter opgenomen. Begin met het verwijderen van de grote stuken vuil. Ga daarna met een natte doek met alcohol over de schoen heen om het laatste vet en vuil te verwijderen. Zorg dat de alcohol uit de schoenen verdampt is voor je er mee verder gaat.

Nu is het tijd om de schoenen te verven, dit gaan we doen met indring leerverf. Wanneer je gebruik gaat maken van indring leerverf raden we aan oude kleding aan te trekken en de plek waar je gaat vervel goed te bedenken. Wanneer deze verf ergens terecht komt krijg je het namelijk niet meer weg. Breng de verf in gelijk mate over de schoenen aan, hierdoor weet je zeker dat je een gelijkmatige kleur krijgt. Laat de verf daarna nog een paar uur intrekken, wanneer het droog is kan je kijken of er nog een laag verf nodig is. Vergeet niet dat je bij leer maximaal drie lagen verf mag aanbrengen.

Wanneer de schoenen goed droog zijn kan je beginnen met het aanbrengen van de schoencrème. Dit zorgt ervoor dat de schoen een levendigere kleur krijg en de vetten zorgen ervoor dat de schoen soepel wordt. Laat de crème een uur intrekken en verwijder het daarna met een natte doek. Door de crème aan te brengen kun je ook nog eens spelen met verschillende kleuren, het is namelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar!

http://www.leerverfshop.nl