Red Services
Image default
Telefonie

4G netwerk

4G internet veroverd Nederland

Vele jaren werd 3G internet door iedereen met een smartphone abonnement gebruikt. Na de lancering van 4G internet, werd dit nog moeizaam opgestart. Telecombedrijven moesten hun netwerk uitbreiden en consumenten waren soms niet op de hoogte wat het precies inhield en of zij überhaupt toegang hadden tot dit netwerk. In 2015 maakt het 4th genaration netwerk echter een groei door en niet meer weg te denken uit de maatschappij.

Gebruik door consumenten

De groei van het gebruik van 4G internet heeft ook te maken met het aantal toestellen dat hiervoor gemaakt wordt.

Bijna alle toestellen die nieuw op de markt worden gebracht, hebben toegang tot het 4G netwerk. In 2014 had 27% van de Nederlanders nog maar een toestel met deze functie. Op dit moment is dat aantal 51%. Ondanks dat niet iedereen gebruikt maakt van zijn 4G functie, is dit aantal in een jaar tijd ook van 12% naar 33% gestegen.

Beschikking door providers

Een andere factor die meespeelt in de grote groei van het gebruik van 4G internet, zijn de providers die zich steeds meer erin laten meeslepen. In 2013 had niemand zijn 4G netwerk nog voor elkaar, maar in 2015 hebben providers als KPN en Vodafone beide een dekking door bijna heel Nederland. KPN staat hiermee aan kop met een dekking van 95%. Zij beschikken over vele aanbiedingen en acties. Vodafone is ook zeker op de goede weg met een dekking van 85%. Een mindere inzet komt van de provider T-Mobile die slecht 21% van Nederland van 4G internet voorziet.

Aannemende groei

De groei van de beschikking tot én het gebruik van 4G internet wordt dus steeds groter. Er wordt ook zeker verwacht dat deze aantallen alleen maar gaan stijgen. Uit onderzoek blijkt dat 37% van de consumenten, die nog geen gebruik maken van hun 4G netwerk, van plan is om dit binnen twee jaar wel te doen. 22% van deze mensen wil dit al binnen een jaar voor elkaar krijgen. Omdat de groei van het aantal mensen die nieuwe een smartphone nemen met een 4G netwerk functie ook stijgt, is het streven naar een volledig gebruik van 4G internet steeds realistischer.

https://allesin1pakketvergelijken.com