Red Services
Image default
Bedrijven

WordPress website onderhoud, gewoon doen

Een nieuwe WordPress website laten maken of zelf een eigen WordPress website maken is erg leuk om te doen. Website online en klaar is Kees maar heel veel mensen vergeten dat het dan eigenlijk pas begint. Buiten dat je website in beweging moet zijn als je er wat mee wil bereiken is het ook belangrijk om je website te onderhouden.

Alle software die wij dagelijks gebruiken moet soms bijgewerkt worden en van een update worden voorzien. Je telefoon zul je regelmatig moeten bijwerken en ook je computer, virusscanner en andere apparaten die software gebruiken moeten regelmatig van een update worden voorzien.

Waarom zou dit bij je WordPress website niet het geval zijn? Precies, WordPress is ook gewoon een software waarmee je een website kunt bouwen. Met plugins en thema’s kun je de meeste uiteenlopende en fantastische websites ontwikkelen maar ook plugins en thema’s moeten regelmatig onderhoud krijgen. Daarom zeggen wij ook, WordPress website onderhoud, gewoon doen!

WordPress website onderhoud, de kosten

De meeste voorkomende reden dat mensen geen WordPress website onderhoud nemen zijn de kosten. Een goede WordPress onderhoudscontract kost al snel een paar tientjes en veel mensen vinden dit het niet waard totdat hetgeen gebeurd wat dit onderhoud zo belangrijk maakt, je WordPress website wordt gehackt!

Je komt zomaar een random maandagochtend op kantoor en ontvangt ineens berichten van klanten dat je website naar rare sites doorlinkt. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil, en nu? Je belt snel de ontwikkelaar of het Internetbureau dat je WordPress website heeft ontwikkeld en zegt dat er iets raars aan de hand is. Je zult waarschijnlijk van je Internetbureau de reactie krijgen dat je WordPress website inderdaad is gehackt en er gekeken zal moeten worden of het nog is op te lossen. Dit onderzoeken kost veel tijd en het oplossen kan ook veel tijd kosten. Waarschijnlijk gaat dit geintje je honderden euro’s kosten omdat je geen onderhoudscontract wilde.

Vaak moet er eerst zoiets gebeuren voordat mensen inzien hoe belangrijk onderhoud van je WordPress website is. Het kan zelfs voorkomen dat de hack zo erg is dat je website niet meer te redden is. Dat is zeldzaam maar voorkomen is beter dan genezen en als je een WordPress website hebt dan moet je hem zelf goed onderhouden of je moet dit door iemand laten doen.

Voorkomen is beter dan genezen

Conclusie is wel dat voorkomen beter is dan genezen. Voor een paar tientjes in de maand ben je volledig ontzorgt en kun je de focus op je corebusiness houden. Je website blijft doen wat hij moet doen en de kans dat je nu gehackt wordt is minimaal.