Red Services
Image default
Dienstverlening

Tips voor het reinigen van je auto interieur

Is het voor jouw ook tijd voor interieur reinigen auto? Ziet de binnenkant van jouw auto er ook niet bepaald schoon uit? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Een schone en frisse auto-interieur is niet alleen prettig om in te rijden, het is ook beter voor je gezondheid. Bacteriën, stof en allergenen kunnen zich ophopen in de bekleding en ventilatiesystemen, waardoor de luchtkwaliteit in de auto wordt aangetast. Daarom is het belangrijk om regelmatig je auto-interieur schoon te maken en te reinigen. In dit artikel vind je enkele tips voor het reinigen van je auto-interieur. Lees dus snel verder!

Stofzuigen

Voordat je begint met het reinigen van het interieur, is het belangrijk om de vloermatten en bekleding te stofzuigen. Dit is de allereerste stap die je zal moeten ondernemen, om voor een goede en schone basis te zorgen. Gebruik een krachtige stofzuiger om al het vuil en stof op te zuigen, inclusief de kieren en hoeken. Het liefst wil je hierbij ook gebruik maken van een stofzuiger die gemakkelijk te verplaatsen is, zodat je niet in onhandige posities terecht komt. Gebruik ook een speciale autostofzuigermond om in de kleinere ruimtes te komen, en waarmee je ook de banken goed kunt afnemen.

Het reinigen van de bekleding

De volgende stap van het auto interieur reinigen is de bekleding. De bekleding van de auto kan snel vuil en vlekken verzamelen, vooral als je kinderen hebt die af en toe was morsen of als je geregeld huisdieren verplaatst. Het is belangrijk om de bekleding regelmatig te reinigen om geuren en bacteriën te voorkomen. Gebruik een speciale bekledingreiniger om de bekleding grondig te reinigen. Volg de instructies van de fabrikant en test altijd een klein deel van de bekleding voordat je het product op de gehele bekleding gebruikt, omdat sommige middelen ervoor kunnen zorgen dat de bekleding verkleurt of beschadigt. 

Dashboard en ramen

Ook het dashboard staat erom bekend dat het veel stof en vuil kan vangen. Het best kun je dit reinigen met een vochtige doek en niet met hele dure schoonmaakmiddelen. Ook de ramen zijn erg belangrijk om niet te vergeten. Niet alleen ziet de auto er beter uit als de ramen schoon zijn, ook is het voor de veiligheid van jou en je bijrijders van groot belang.

Het ventilatiesysteem

Het ventilatiesysteem van de auto wordt vaak vergeten, maar het kan een hoop stof en bacteriën bevatten. Je kunt een speciale spray gebruiken om het systeem te reinigen en de geuren te neutraliseren. Schakel de airconditioning in de recirculatiestand in en spray de reiniger in de ventilatieopeningen. Vervolgens laat je de spray enkele minuten inwerken en schakel je de airconditioning uit en open je de ramen om de lucht te laten circuleren.