Red Services
Image default
Dienstverlening

Wanneer heb je een advocaat of mediator nodig bij een scheiding?

Bij een scheiding gaat het altijd om twee partijen die uit elkaar willen, maar vaak komt daar wel wat meer bij kijken en is wat extra hulp nodig om het allemaal goed te laten verlopen. Je kunt bij Zorgeloosch voor een mediator scheiding kiezen, maar soms  een advocaat. 

Wat is het verschil tussen een advocaat of mediator?

Of je een advocaat of een scheidings mediator nodig hebt bij jullie scheiding, kan van best wel wat verschillende factoren afhangen. Zo is het goed om te bekijken wat het verschil in aanpak tussen deze partijen is. Een mediator is in een scheiding eigenlijk de tussenpartij die niet partijdig is, maar die door middel van overleg ervoor wilt zorgen dat partijen een beetje water bij de wijn doen om zo in het midden tot een goede oplossing te kunnen komen waar iedereen tevreden mee is. Een advocaat is niet zozeer van het overleg, maar van het kijken naar de juridische aspecten die bij de scheiding kunnen komen kijken die een belangrijke rol spelen. 

Wanneer een scheidings mediator inschakelen?

Een mediator is geschikt wanneer jullie in een goede harmonie uit elkaar gaan en er bijvoorbeeld kinderen in het spel zijn, maar in een situatie waarbij jullie als vrienden door een deur kunnen gaan en goed na kunnen denken over een oplossing. De verschillende emoties kunnen altijd bij een scheiding komen kijken, maar wanneer de basis goed is, kun je gebruik maken van een mediator mits er geen ingewikkelde zaken zoals een bedrijf bij komen kijken. Zo kun je het allemaal vrij snel en gemakkelijk oplossen zonder met modder hoeven te gaan gooien waarbij kinderen toch helaas nog veel te vaak slachtoffers worden van deze onnodige conflicten. 

Geen harmonieuze scheiding

Wanneer er al een hele strijd gaande is, omdat er bijvoorbeeld een van de partijen vreemd is gegaan, dan is er vaak geen goede harmonie meer en is er meer ruzie dan dat er normaal overleg gevoerd kan worden en dan kun je beter voor een advocaat gaan. Deze advocaten zullen voor beide partijen opkomen om voor een goede en eerlijke situatie te zorgen waarbij er aan allebei de kanten aan de rechten en plichten kan worden voldaan. Zo hoeven de partijen zelf niet met elkaar te overleggen, maar gebeurt dit op een hele andere manier. 

Eigen bedrijf in het spel?

Ook wanneer er een bedrijf in het spel is, is het vaak aan te raden om voor een advocaat te kiezen om ervoor te zorgen dat dit ook allemaal op de correcte manier geregeld kan gaan worden.