Red Services
Image default
Electronica en Computers

Waarom heeft iedereen plots een airfryer in huis?

Waarom heeft iedereen plots een airfryer in huis?

Een airfryer is niet meer weg te denken uit ons huishouden. Er zijn dan ook heel wat airfryer accessoires beschikbaar waarmee je nog meer uit dit apparaat kunt halen. Het eigenlijk niets meer of minder als een hete lucht oven, maar dan met meer mogelijkheden en een stukje sneller warm. Dit is het nieuwe normaal aan het worden aangezien je maar weinig boter of olie gebruikt. Het is dus een stuk gezonder als vlees in de pan bakken. Echter heb je wel een apparaat van degelijke kwaliteit nodig om ook echt alles te kunnen bereiden. Dit kan variëren van een apparaat met een instelbare temperatuur tot aan een apparaat met een geheugen voor gerechten. Ook hebben sommige fabrikanten al wat programma’s voorgeprogrammeerd. Dit zodat je meteen aan de slag kan!

Wat zijn de voordelen

Een airfryer bereidt een gerecht in een korte tijd. Daarnaast hoeft je niet veel boter of olie te gebruiken en is het dus ook nog eens veel gezonder. Je kunt er in principe hetzelfde in klaarmaken als een frietpan. Echter kun je vandaag de dag ook best veel gezonde maaltijden maken. Het is zelfs mogelijk om een cake te maken in een airfryer. Een groot voordeel van deze apparaten is dat ze direct op temperatuur zijn. Je hoeft dus niet 5 tot 15 minuten te wachten voordat deze voorverwarmd is. 

Bovendien is het ook nog een stuk veiliger. Je kunt kinderen dit prima laten doen, want je hebt geen last van spetterende olie. De meeste apparaten zijn ook nog eens makkelijk schoon te houden. Vaak kun je ze na gebruik met een doek snel schoon krijgen. Ook ruikt het een stuk minder sterk, waardoor je het apparaat gewoon in huis kunt gebruiken. Je hoeft dus niet meer naar de schuur te lopen voor het frituren. En zo zijn er nog tientallen voordelen meer te noemen.

Enkele tips voor de aankoop van een airfryer

Er bestaan zowel grote als kleine airfryers. Voor 2 tot 3 personen voldoen deze vaak meer als voldoende. Soms heb je ook de mogelijkheid om een grotere bak daarvoor te kopen. Dat is ideaal als je bezoek krijgt, want dan kun je meer in een keer bereiden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook grotere modellen. Dit is echt voor de gezinnen die een hele maaltijd er in willen kunnen bereiden. Ook zijn er verschillende baktechnieken. Zo heeft philips de Rapid Air technologie waarbij je olie en boter in theorie helemaal weg zou kunnen laten, maar de meeste mensen gooien er toch een druppeltje in. Ook hebben zijn een fat removal techniek gebruikt en kun je na gebruik de olie gewoon eruit gieten. Daarnaast heeft een merk als Tefal ook hier zo zijn technieken voor.

Ook kun je verschillende accessoires kopen. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het bakken van cake en koekjes in de airfryer. Ja zelfs dat is vandaag de dag mogelijk! Ook zijn er modellen met een dubbel lade. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld voor een eenpersoons maaltijd maar een paar minuten nodig hebt om alles perfect gaar te krijgen. Zo staat je eten een stuk gezonder op tafel in dezelfde tijd.