Red Services
Image default
Horeca

Waarom is de kleding van horecapersoneel zo belangrijk?

Als eigenaar van een horecaonderneming, zoals een café, restaurant of hotel wilt u natuurlijk zo succesvol mogelijk worden. Dit betekent dat er genoeg klanten moeten zijn, en dat er genoeg wordt verdient. Om succesvol te zijn als horecaonderneming bent u wel afhankelijk van bepaalde zaken. Ten eerste heeft het te maken met de locatie waar uw onderneming zich bevindt. Een goede locatie kan zorgen voor meer klanten. Verder is het aanbod natuurlijk ook belangrijk. Als restaurant moet u bijvoorbeeld een bepaald thema hebben, of misschien een origineel idee hebben om op te vallen. Verder is wat veel mensen vergeten het personeel misschien wel de belangrijkste factor voor succes. Het personeel is het visitekaartje van uw onderneming, en deze bepalen dus ook voor een groot deel de ervaring van klanten. In deze blog gaan we hier verder op in, en wordt besproken waarom de kleding zo belangrijk is.

Waarom is personeel zo belangrijk?

Zoals eerder al gezegd, het personeel is het visitekaartje van uw onderneming. Het is daarom ook belangrijk om op bepaalde zaken te letten als u nieuw personeel gaat aannemen. Veel horecapersoneel zijn studenten, dit komt omdat deze goedkoper zijn. Het nadeel hiervan is dat deze studenten vaak nog veel moeten leren. Daarom is het altijd verstandig om een mix van oudere en studenten te hebben in de personeelsgroep. Verder moet iemand ook bepaalde eigenschappen hebben. Horeca kan voor veel mensen als stressvol worden ervaren, het is daarom belangrijk dat iemand daar bestendig tegen is. Verder moet  personeel sociaal vaardig zijn, en ook genoeg motivatie hebben om te werken. Plezier overbrengen aan de klanten kan de ervaring van de klanten sterk beïnvloeden. Voor dat iemand gaat werken in uw onderneming is het handig om bepaalde rollenspellen te doen. Hier in kan iemand nog fouten maken, en kunt u als eigenaar nog bepaalde zaken aanleren. Uiteindelijk zal er altijd nog wel iets fout gaan, maar u verminderd de kans hiermee. De professionaliteit van de werknemers is erg belangrijk. Dit doet u door bepaalde zaken aan te leren, en de werknemer te laten oefenen, maar dit doet u ook door juiste werkkleding aan te schaffen.

Kleding voor horecapersoneel is belangrijk!

Net is al verteld waarom personaal zo belangrijk is, en dat personeel het visitekaartje is. Dit betekent ook dat het personeel de juiste uitstraling moet hebben. Dit heeft al te maken met de verzorgde uitstraling van de persoon zelf, maar het zit ook de horecakleding die u aanschaft voor uw werknemers. De horecakleding moet van een goede kwaliteit zijn, en moet daarbij ook de juiste pasvorm en maat hebben. U kunt hele mooie horecakleding aanschaffen, maar als deze niet mooi past op het personeel, dan komt het als nog amateuristisch over. Om horecakleding professioneel te maken kunt u ook de horecakleding bedrukken met uw logo. Let hierbij er wel op dat een slechte plek, of een lelijke bedrukking ook een negatieve invloed kan hebben. Ook moet horecakleding genoeg gewassen worden, en is het dus belangrijk dat het logo en de kleding goed wasbaar zijn. Er zijn veel verschillende kledingstukken voor bepaalde rollen binnen de onderneming te krijgen, waar u ook het logo op kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan schorten, broeken, koksmutsen, koksbuizen en andere kledingstukken. Er zijn verschillende bedrijven die veel van deze kledingstukken aanbieden waar u ook een logo op kan zetten. Deze partijen verkopen bekende kwalitatief goede merken. Zo kunt u denken aan kokskleding van Chaud Devant. Dit is een merk die een groot aanbod heeft in kokskleding. Ook is het mogelijk om uw logo op deze kleding te laten drukken.