Red Services
Image default
Internet

Het internet vergelijken

Hoe kies je de gepaste internet provider?

Overal waar je kijkt is het internet aanwezig. We kunnen ons geen samenleving meer inbeelden waar er geen sprake is van sociale media, WhatsApp-berichten of Skype. Op het internet staat een hele wereld van informatie voor ons beschikbaar en is bereikbaar binnen een paar seconden zonder een encyclopedie nodig te hebben. Dat het internet handig is, weten we allemaal. Maar hoe kies je juist voor het internet abonnement dat het best bij je past? En met welke factoren dien je rekening te houden bij deze keuze? Er zijn namelijk verschillende providers en deals beschikbaar, dus is het handig om deze eens met elkaar te vergelijken. Misschien kan je op deze manier zelfs wat geld besparen. Want jawel, dit kan zeker! Het snelste internet hoeft heus niet het duurste te zijn. We bespreken dit allemaal graag met jou hoe je dit artikel.

Internet vergelijken

Als je de kosten van je internet zo laag mogelijk wil houden, is het een verstandige keuze om de verschillende opties eens naast elkaar te leggen en deze te vergelijken. Het is hierbij wel belangrijk om goed te letten op de aansluiting van het contract. Bij sommige abonnementen heb je namelijk een glasvezelverbinding nodig. Indien je niet op dit netwerk bent aangesloten, zal dit abonnement dan ook niet bij jou en jouw gezin passen. De verschillende pakketten van internet vergelijken is dus zeker niet overbodig.

Om de kosten zo goed mogelijk te drukken, kan het een optie zijn om het internet, televisie en telefoon te combineren. Een pakket afsluiten is namelijk vaak voordeliger dan alles wanneer je voor alles een apart abonnement afsluit. Maar dit hangt natuurlijk af van jouw eigen voorkeuren, als je er bijvoorbeeld voor kiest om geen vaste telefoon te gebruiken, neem dan juist een pakket met enkel internet en televisie. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om internet en tv los af te sluiten, maar dit zal dan waarschijnlijk duurder uitkomen dan een gecombineerd pakket.

De extra’s en Megabits

Een internetprovider zal proberen zo veel mogelijk extra’s aan het pakket toe te voegen om de prijs van jouw internet abonnement te doen stijgen. Bekijk hierbij zeker of je deze extra’s effectief nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende sportzenders waarvoor je extra dient te betalen. Laat je hierbij vooral niet verleiden door de aanbieder van het abonnement en kijk vooral naar jouw eigen noden.

Ten slotte kan je de prijs van jouw internet abonnement doen dalen door niet te veel Megabits per seconde (MB/s) op te nemen in het pakket. Deze MB/s bepalen hoe snel het internet zal zijn, maar meestal is het niet nodig om voor een pakket met hoog aantal MG/s te kiezen. Voor personen die alleen wonen is een internetsnelheid van ongeveer 20 MB/s al voldoende, ben je met meerdere personen kan je al voor 50 MB/s gaan. Indien jouw gezin uit veel personen bestaat of je bent een fervente gamer, dan zal je wellicht een internetsnelheid van 100 MB/s nodig hebben. Stem ook hier vooral het abonnement af op jouw noden.