Red Services
Image default
Marketing

LED scherm software

Led schermen worden uitgerust met een combinatie van Software en Hardware. Dit is nodig omdat de hardware moet worden geprogrammeerd en uiteindelijk met elkaar moet communiceren. De belangrijkste communicatie is die van de zendkaart en de ontvangstkaarten in de kabinetten die gezamenlijk het gehele led scherm vormen.

De zendkaart geeft het signaal van de computer door naar het led scherm. Dit is dus 1 dataoverdracht die moet worden omgezet naar een verdeeld signaal. Er wordt bijvoorbeeld 1 plaatje naar de zendkaart verzonden en deze verzendkaart moet zorgen dat het plaatje weer in zijn geheel op het led scherm wordt vertoond terwijl er dus een aantal  kabinetten achter zitten die elk maar een klein stukje van het binnenkomende beeld weergeven. Hoe werkt dit dan?

In de zendkaart worden de gegevens van het led scherm geprogrammeerd. Eerst wordt er een file geupload die de gegevens van de gebruikte modules installeert. Hier staat op welke pixelpitch er is gebruikt, de afmetingen van de modules en het type driver dat is gebruikt. Dan worden de afmetingen van de kabinetten ingevoerd. Als laatste wordt er dan een screenconfiguration gemaakt. Hierin geeft men het aantal kabinetten horizontaal en verticaal aan en de routing van de data kabels die is aangelegd. Let op dat de routing gevolgd moet worden van het vooraanzicht van het led scherm anders wordt de content niet correct weergegeven. Deze gegevens worden opgeslagen op de zendkaart. De file is een .scfg-file. De file voor de receivingcards is een rcfg-file.

Novastar zendkaart

Let erop dat een zendkaart een maximaal aantal pixels aankan zowel voor de kaart als voor de poort die erop zit. Soms kan het zijn dat je 2 poorten nodig hebt om een correct beeld weer te geven. Met name bij grote schermen en kleine pixelpitch kan dit zo zijn.

Eventueel kan men een videoprocessor gebruiken om meerdere zendkaarten te combineren.

De meest bekende merken aansturing zijn Novastar en Linsn. 

Leddisplayexpert levert alle soorten aansturing voor uw led scherm. Daarnaast hebben ze een storingsdienst als u er niet uit komt en uw led scherm functioneert niet goed.