Red Services
Image default
Meubels

Hoe kan ik de levensduur van een bureaustoel verlengen?

Een bureaustoel kopen kan een dure bezigheid zijn, en die wil je het liefst niet al te vaak hebben. Het is daarom fijn als je zo lang mogelijk kan doen met een bureaustoel. Over het algemeen heb je een garantie op de bureaustoel zitten, maar over het algemeen moeten bureaustoelen langer mee gaan dan deze garantie. Nu is er de vraag wat is de gemiddelde levensduur van een stoel, en hoe kan je deze levensduur nu verlengen. Dit zijn vragen die verder in dit artikel worden behandeld.

Voordelen langere levensduur

Het is logisch dat een langere levensduur zorgt voor minder kosten als gebruiker, maar er zijn ook nog andere voordelen te noemen waarom het verlengen van levensduur belangrijk is. Wat voorop staat naast de geldkwestie is dat het beter is voor het milieu om langer te doen met je bureaustoel. Het betekent namelijk dat minder bureaustoelen weggegooid worden, maar het betekent ook dat er minder geproduceerd hoeft te worden. Bij het produceren en weggooien van bureaustoelen komen schadelijke stoffen vrij die niet goed voor het milieu zijn.

Gemiddelde levensduur

De levensduur is afhankelijk van veel punten en die punten worden verder in dit artikel behandeld. Wel is er een schatting gemaakt en een gemiddelde naar voren gekomen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat gemiddeld een bureaustoel ongeveer tussen de zes en acht jaar mee gaat. Zes tot acht jaar klinkt misschien lang, maar dit kan je zeker verlengen door een paar zaken op te pakken.

Levensduur verlengen

Om de levensduur te verlengen zijn er twee punten te onderscheiden. Deze twee punten zijn het gebruik van de bureaustoel en het onderhouden van de onderdelen van een bureaustoel. Wat je het beste kan doen bij deze twee punten wordt je hieronder verteld.

Het gebruik

Om de levensduur te verlengen is het belangrijk om normaal om te gaan met de bureaustoel. Het spreekt voor zichzelf, maar het is toch even goed om te benoemen. Verder maakt het ook uit wie er gebruik maakt van de bureaustoel. Zo is het namelijk zo dat er verschil zit tussen mensen die wat lichter zijn dan andere. Een wat zwaarder probleem vraagt meer van de stoel, en dit kan er dus voor zorgen dat enkele onderdelen sneller last krijgen van slijtage. Verder maakt het ook uit wat voor kleding je draagt als je gebruik maakt van de bureaustoel. Zo is een spijkerbroek mooi om te dragen, maar in vergelijking met een trainingsboek of een zachte broek van stof blijkt dat een spijkerbroek de bureaustoel sneller beschadigd.

Onderdelen onderhouden

Het schoonmaken van een bureaustoel wordt vaak gezien als onnodig, maar om de levensduur te verlengen is het wel belangrijk. Zo is het goed om eens in de zoveel tijd de bekleding van de stoel te reinigen, en de bewegelijke onderdelen in te vetten. Al dit zorgt ervoor dat de bekleding langer mooi blijft en de bewegelijke onderdelen, zoals wieltjes, goed blijven bewegen. Gaat er één wieltje kapot, dan betekent dat niet dat je meteen een nieuwe stoel nodig hebt. Je kan online genoeg aanbieders vinden die wieltjes verkopen die je makkelijk kan vervangen voor jou bureaustoel.