Red Services
Image default
Mobiliteit

OBD rittenregistratie inclusief online GPS tracking

Wanneer u eenvoudig uw rittenregistratie bij wilt houden, is een online en digitale oplossing altijd het makkelijkst. Dan kunt u ervoor kiezen om een systeem te kiezen dat wordt ingebouwd in uw auto, niet zichtbaar, zodat het ook nog voor diefstal en sabotage handig is, maar als het u enkel om de kilometers gaat voor de Belastingdienst is de OBD ritregistratie een uitkomst. Maar hoe zit dat dan precies?

  

OBD kilometerregistratie

Iedere auto sinds 2000 is voorzien van een OBD2 poort. Deze poort lijkt qua uiterlijk misschien nog het meeste op een ouderwetse printerpoort op uw computer of een scart kabel in uw televisie. Deze poort geeft de dealer of het garagebedrijf de mogelijkheid om uw auto uit te lezen en waar nodig te repareren of herstellen. En precies op die poort kan ook uw OBD kilometerregistratie worden aangesloten. Het enige dat het kilometerregistratiesysteem doet, is stroom gebruiken van de poort. Er worden verder geen gegevens uitgelezen of toegevoegd. Wel zo veilig.

 

GPS tracker

Een ander woord voor OBD kilometerregistratiesysteem is GPS tracker. De mogelijkheden van een GPS tracker zijn breder, omdat u mogelijk ook tegen diefstal of sabotage wilt zijn beveiligd. Of zelfs een veiligheidszone wilt instellen. Niet bij iedere rittenregistratie is het mogelijk, dus kijk goed welke GPS tracker het beste bij u past. Het is in ieder geval zeker dat het in een auto, vrachtwagen, bestelbus, wagen of ander voertuig is.

 

Online kilometerregistratie

En doordat het systeem precies registreert waar u bent, wanneer u de motor start en stopt en meer, wordt er op een beveiligde online omgeving een sluitende kilometerregistratie van gemaakt. Zo’n registratie is eenvoudig te exporteren naar Excel, PDF of zelfs speciaal voor de Belastingdienst ontwikkelde Audit-file. Deze file is niet te openen, maar bevat alle gegevens die de fiscus nodig heeft. Stop dus met handmatig schrijven van uw kilometers en kies voor gemak en zekerheid: de online kilometerregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/trackjack-go/