Red Services
Image default
Mode en Kleding

De toekomst van de mode

De huidige maatschappij dwingt ons om sneller dan ooit te consumeren. Dankzij de massaproductie kunnen we het ons veroorloven producten die we niet meer willen, gewoon weg te gooien en onmiddellijk te vervangen met minimale gevolgen voor onze portemonnee. Als gevolg daarvan worden producten ontworpen met een kortere levensverwachting en zijn ze van mindere kwaliteit. De mode-industrie is een van de ergste in haar soort, met massaproductie die plaatsvindt op een schaal die niet langer duurzaam is.

De kleding- en textielindustrie produceert naar schatting ongeveer 1,7 miljard ton CO2 per jaar en draagt daarmee in grote mate bij aan de opwarming van de aarde. Er zijn buitensporige hoeveelheden water nodig om de benodigde grondstoffen te verbouwen, en het gebruik van pesticiden en andere giftige chemicaliën, zoals kleurstoffen voor stoffen, schaadt de bodem, de biodiversiteit en de waterbronnen voor lokale gemeenschappen.

Terwijl er wereldwijd elk jaar ongeveer 80 miljard nieuwe kledingstukken worden geproduceerd, belandt momenteel 80 procent van alle geproduceerde kleding uiteindelijk op stortplaatsen in verbrandingsovens. Er is duidelijk dringend actie nodig om de duurzaamheid te verbeteren, maar hoe pak je een industrie aan met een jaarlijkse, wereldwijde detailhandelsomzet die meer waard is dan de Russische economie?

Een toekomst met duurzame kleding

Slow fashion is een beweging die gericht is op het verbeteren van duurzaamheid door de sociale culturen rond de industrie uit te dagen en zowel detailhandelaars als consumenten aan te moedigen een meer ethische benadering van mode te hanteren. Aangezien de industrie blijft versnellen, en daarmee – haar ecologische voetafdruk, is er nog nooit een belangrijker moment geweest om uw aankoopkeuzes te overwegen. Kies daarom wanneer mogelijk altijd voor duurzame kledingmerken.