Red Services
Image default
Onderwijs

Dagactiviteiten voor CKV

Als een workshop niet genoeg is

Natuurlijk is het hartstikke leuk om een losse theaterworkshop te organiseren in het kader van CKV, of om een paar uur aan de slag te gaan met beeldende kunst, muziek, dans of welke andere kunstdiscipline dan ook. Maar soms is een dagdeel gewoon niet genoeg. Omdat je samen met je leerlingen de breedte in wilt, of juist de diepte. Dan is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden van een culturele activiteitendag op school. Die zijn er namelijk volop en voor leerlingen van alle leeftijden!

Een cultuurproeverij

Misschien wel het ultieme voorbeeld van ‘de breedte ingaan’. Tijdens deze dag vol kunst en cultuur staat de hele school in het teken van culturele en kunstzinnige activiteiten in de breedste zin van het woord. De leerlingen krijgen vooraf een programma en kunnen zich inschrijven voor de workshops van hun keuze. Zodat ze de hele dag volop cultuur kunnen proeven en hopelijk de smaak te pakken hebben als ze met een hoofd vol indrukken en ervaringen weer naar huis gaan.

Met de hele school een voorstelling maken

Wil je het groepsgevoel op school versterken? Dat zou het zomaar een goed idee kunnen zijn om met de hele school een voorstelling te maken. Ga aan de slag met muziek, toneel, dans, of: alledrie! De enige vereiste is dat íedereen meedoet. Zodat er in alle lokalen druk gerepeteerd wordt en alle klassen zich aan het einde van de dag verzamelen om samen de kriebels in hun buik te voelen die horen bij een gezonde dosis plankenkoorts.

Welkom bij het circus

Het circus bestaat uit zo ontzettend veel prachtige kunsten, dat het onmogelijk is om het hele circus in één workshop te stoppen. Tijdens een circusdag kunnen leerlingen alle circusdisciplines uitproberen: jongleren, balanceren, acrobatiek, de clown uithangen … noem het maar op! Aan het begin van de dag ziet het er allemaal nog behoorlijk onmogelijk uit, maar met een paar simpele basistechnieken op zak kunnen de leerlingen meer dan ze zelf voor mogelijk houden.

https://www.kleinkunstig.nl