Red Services
Image default
Particuliere dienstverlening

Payrolling: hoe het werkt

Als je je eigen bedrijf hebt, dan weet je hoe veel werk het is om alle administratie bij te houden. Voordat je je eigen bedrijf oprichtte, had je waarschijnlijk nooit gedacht hoeveel tijd hier in zou komen te zitten. Je had verwacht dat je veel meer tijd zou kunnen steken in het product of de service van jouw bedrijf. Je vindt het jammer dat de administratie zoveel tijd kost. Gelukkig is hier wat aan te doen! In dit artikel vertel ik je alles over payrolling, misschien wel de oplossing voor de problemen van jouw onderneming.

 

Payroll betekent dat je alle verplichtingen van het werkgeverschap uit handen geeft aan een payrollbedrijf. Dit klinkt een beetje moeilijk, maar het komt er op neer dat dit payrollbedrijf alle salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap voor zijn rekening neemt. Tegen betaling natuurlijk.

 

Voordelen van het gebruiken van payroll, is ten eerste dat je je niet meer druk hoeft te maken om de administratieve kant van jouw bedrijf. Je hoeft niet meer om te kijken naar cao’s, loonbelasting, contracten, pensioenregelingen en meer. Kortom, alle saaie administratieve taken die toch moeten gebeuren. Een ander voordeel is dat je door het inhuren van een payroll bedrijf minder risico’s zelf hebt. Je wentelt de risico’s van het werkgeverschap af en zo leehnavasor ben je veiliger. Het laatste voordeel is dat payroll bedrijven heel flexibel zijn met het ontslaan en aannemen van medewerkers. Ze beëindigen of beginnen simpelweg een payrollovereenkomst.

 

Aan elk voordeel is natuurlijk ook een nadeel verbonden, en deze moeten ook besproken worden.  Ten eerste kan er een mindere connectie zijn tussen het bedrijf en de medewerkers, omdat ze door een externe factor betaald worden. Daarnaast hebben werknemers minder zekerheid als ze betaald worden via payroll, ze kunnen makkelijker ontslagen worden. Bovendien kost het inhuren van een payroll bedrijf natuurlijk geld.

https://www.cbbs.nl/