Red Services
Image default
Particuliere dienstverlening

Waarschuwingsborden waar u op moet letten bij het kopen van een nieuw huis

Plannen om een nieuw huis te kopen kan een opwindend gevoel zijn. U kunt zich waarschijnlijk voorstellen hoe het eruit zal zien als het eindelijk van u is. Het kopen van een nieuwe woning en navigeren op de vastgoedmarkt is echter een behoorlijk ingewikkeld proces. Tussen de stijgende kosten van eigendommen en alle contante aanbiedingen, kan het daar moeilijk zijn. Voor nieuwe kopers kan het stressvol zijn.

Dus als u een woning vindt die u bevalt en die u zich kunt veroorloven, heeft u misschien zin om de woning meteen te kopen. Maar niet zo snel. Zorg ervoor dat u het pand goed inspecteert voordat u een bod uitbrengt. Zelfs als het in redelijk goede staat lijkt te zijn, moet je de echte staat nog steeds evalueren door middel van een goede inspectie. Onthoud dat schijn bedriegt.

Natuurlijk zijn er dingen die je kunt negeren: kleine details zoals verkeerde verf keuzes, verouderde apparaten en onnodige decors. Maar andere dingen kunnen de echte deal breakers zijn. Als u hier niet naar kijkt, kan uw investering al snel een verspilling van geld zijn.

Lange tijd dat het onroerend goed te koop staat

U moet weten hoe lang het te koop heeft gestaan. Het is een vitaal teken waar veel mensen niet de moeite voor nemen om het te weten. U dient na te gaan hoe lang het huis te koop staat en of het bij andere makelaarskantoren heeft gestaan. Als het onroerend goed al geruime tijd te koop staat en bij veel makelaarskantoren is vermeld, weet u dat er een serieus probleem kan zijn. Je moet onderzoek doen en informatie verzamelen over dit huis. Als je er geen kunt vinden, is het veilig om terug te gaan en een andere te zoeken.

Het dak

Als je wordt aangetrokken door de mooie buitenkant van het huis en de geweldige landschapsarchitectuur, vergeet je vaak omhoog te kijken. Het dak kan tot 30 jaar of langer meegaan als het goed wordt onderhouden. Maar het is slecht geïnstalleerd met materialen van lage kwaliteit; dan betekent dit dat het veel eerder moet worden gerepareerd of vervangen. Kijk of je een droogrot kunt zien. Dit is een teken van slechte ventilatie die kan leiden tot afbrokkelen en verzakken.

Vertrouw niet op wat u vanaf de grond kunt zien. U moet een professionele inspecteur inhuren om naar het dak te gaan en een goede evaluatie uit te voeren. Een goede optie die u kunt bekijken zijn bijvoorbeeld www.inspectiebaas.nl of andere bedrijven in je buurt.

Schimmel, vocht en watervlekken

Waterschade is gemakkelijk te herkennen. Zoek naar gele vlekken in plafonds, muren en andere gevelbeplating. Watermerken en beschadigde verf kunnen ook een teken zijn van waterschade. U kunt ook zien of voelen dat een deel van de muur is opgezwollen of dat sommige elementen niet stevig zijn zoals de rest van de muur. Als je een nieuwe pijn ziet over een uitstulping aan de muur of het plafond, dan doet de verkoper misschien doofpotaffaires. Ze verbergen waarschijnlijk een waterprobleem. Ga ook naar de kelder. Tekenen van afvloeiing en minerale afzettingen zijn een waarschuwingssignaal dat het huis de neiging heeft om te overstromen bij hevige regenval. Met een meeloopkeuring van een professioneel bedrijf kun je veel van deze problemen ontdekken.

Waterschade kan de structuur van het huis verzwakken. Het kan ook schimmel veroorzaken, wat een bedreiging kan zijn voor uw gezondheid. Soms is het moeilijk om de mallen te zien omdat deze zich binnen de muren of onder de vloer kunnen bevinden. Maar spot je waterschade, dan weet je zeker dat er ergens schimmel zit. Als er zichtbare tekenen van schimmel zijn, denk er dan vaak over na of u het pand moet blijven kopen.

Scheurtjes en defecten aan de fundering

Het is vrij duidelijk om te weten of het gebouw een sterke basis als je weet waar je op moet letten. Een gebogen fundering of een dragende muur is een teken van een slechte fundering. Scheuren in de muur zijn een serieus probleem. Zelfs als de scheuren zijn gedicht en de fundering is verstevigd, kan dit in de toekomst nog steeds hoofdpijn veroorzaken.

Als je geen probleem in de fundering hebt ontdekt, betekent dit niet dat er is helemaal geen probleem. Het probleem zit misschien in de indeling van de tuin. Het water kan nog steeds op de fundering naar beneden lopen als er een helling naar het huis is. Er kan drukopbouw optreden die schade aan de fundering kan veroorzaken.

Laat een huisinspectie uitvoeren

Deze waarschuwingssignalen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat u een verstandige investering. U zou echter slim zijn als u een bouwinspectiedienst krijgt. Laat de verkoper of een agent u niet overtuigen om er geen te kopen. Zelfs als ze u hun inspectierapport presenteren, is het nog steeds nuttig als u een professionele inspecteur inhuurt om de inspectie opnieuw uit te voeren en u een uitgebreid inspectierapport te geven.

 

https://www.inspectiebaas.nl