Red Services
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat kun je doen als je alleen bent met Kerstmis?

Hoewel Kerstmis voor veel mensen een tijd is voor familie, vrienden en festiviteiten, zullen honderdduizenden mensen dit jaar Kerstmis alleen doorbrengen. Voor velen zal het de eerste kerst zijn sinds het overlijden van een partner voor het leven.

De Covid-pandemie heeft het ontmoeten en socializen voor veel mensen nog moeilijker gemaakt, maar er zijn veel manieren om te voorkomen dat je je eenzaam voelt, van online lessen en sociale groepen tot buitenactiviteiten. Veel binnengroepen gaan ook weer open, dus als je je alleen voelt tijdens de feestdagen, dan zijn er genoeg plekken om gezelschap te vinden.

Als je onlangs een sterfgeval hebt gehad, wil je misschien niet het feest vieren. festiviteiten, maar als u op zoek bent naar gezelschap, of gewoon een telefoontje, dan zijn hier enkele ideeën en organisaties die u kunnen helpen.

Wat kunt u doen als u zich zorgen maakt over het alleen zijn met Kerstmis?

Als je je zorgen maakt om alleen te zijn met Kerstmis, zijn er duizenden gemeenschapsevenementen in het VK waar iedereen welkom is .

Er zijn kerstdiners, wandelingen, koffieochtenden, borrels en bijeenkomsten in dorpshuizen, pubs en andere gelegenheden in het hele land.

Waar vind je gemeenschapsevenementen op eerste kerstdag?

Reengage, een liefdadigheidsinstelling die oudere mensen ondersteunt die alleen zijn, heeft een jaarlijkse oproep om “Community Christmas”-evenementen te organiseren, zoals lunchen.

Je kunt een evenement bij jou in de buurt vinden door je stad of postcode in het zoekvak op Reengage’s interactieve kaart van Community te typen Kerst Evenementen.

Veel van deze evenementen zijn gratis te bezoeken en je hoeft ze niet van tevoren te reserveren, maar het is een goed idee om de details van het evenement te controleren voordat je besluit te gaan.

Wat kun je doen als je je nog steeds alleen voelt met Kerstmis?

Als een dierbare is overleden, kun je je nog steeds eenzaam voelen, zelfs als je omringd bent door mensen. Dit is volkomen normaal en je moet misschien accepteren dat verdriet zal gebeuren. Het oefenen van technieken zoals rouwmeditatie en mindfulness kan nuttig zijn, vooral als je de festiviteiten overweldigend vindt.

Er zijn ook tal van andere praktische manieren om met Kerstmis en Nieuwjaar om te gaan met verdriet, zoals wandelen.

Probeer voor jezelf te zorgen; vermijd het drinken van te veel alcohol als u zich daardoor slechter voelt, en vertel mensen hoe u zich voelt.

Met wie kun je praten als je hulp nodig hebt bij het verwerken van je verdriet met Kerstmis?

Het is goed om mensen die je ontmoet te vertellen over je gevoelens, maar soms is het misschien beter om te praten aan iemand die een specialistische opleiding heeft gevolgd in het ondersteunen van nabestaanden.

Er zijn tal van organisaties voor hulp bij rouwverwerking en rouwverwerking waarmee u contact kunt opnemen als u dit wilt doen, waaronder The Samaritans (116 123).

Wat kunt u doen als u alleen in het nieuwe jaar?

Het verlies van een dierbare, vooral een partner, ouder of een kind, kan je het hele jaar door eenzaam maken, maar er zijn dingen die je kunt doen om gezelschap te vinden.

Er zijn veel sociale activiteitengroepen in alle delen van het land, die gratis lid kunnen worden of zeer lage lidmaatschapskosten hebben. Ook is het dragen van kleding een factor, het beinvloed namelijk je gemoedstoestand, meer weten? Kijk dan snel welke kleding dragen op een begrafenis om meer informatie te  krijgen.

Wandelgroepen bieden een uitstekende gelegenheid om aan lichaamsbeweging te doen en met verschillende mensen te chatten.

Taallessen moedigen je ook aan om met andere mensen te praten, en er zijn ook gezellige muziekgroepen waar je samen met andere gelijkgestemden een nieuw instrument kunt leren.

Als u een oudere persoon bent, kunt u informatie vinden over sociale groepen in uw omgeving op Age UK. Als je moeite hebt om naar buiten te gaan, kun je een vrijwilliger van het Befriending Network aanvragen.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/medische-acceptatie-uitvaartverzekering/