Red Services
Image default
Telefonie

Heb je een hoesje nodig voor je Apple of Samsung?

Nieuwe smartphone gekocht? Waarschijnlijk denk je er direct aan om de mobiele telefoon te beschermen met een hoesje voor je iPhone of Android. Maar, is dit wel nodig? Zijn de huidige smartphones sterk genoeg om zonder hoesje dagelijks intensief gebruikt te worden? In dit artikel vertellen we er meer over, en belichten we zowel de voor- als nadelen. Lees snel verder!

Telefoons worden steeds sterker, of toch niet?

Smartphonefabrikanten, zoals Apple en Samsung, ontwerpen telefoons waarvoor ze ontworpen zijn. Een telefoonhoesje is een accessoire waar veel geld in omgaat en ongetwijfeld zal elk commercieel bedrijf in deze branche een product aan je willen verkopen, maar staat er in de handleiding van je nieuwe telefoon dat een hoesje noodzakelijk is? Het antwoord op deze vraag is: ‘Nee’. De hardware, gebruikte materialen van de behuizing en het scherm van de smartphone zijn zo ontworpen om dagelijkse slijtage aan te kunnen. De telefoon moet tegen een val bestand zijn. Er zijn zelfs smartphones waarmee je onderwater kunt! Meestal blijven smartphones functioneel, met misschien kans op kleine beschadigingen, wanneer ze van heup- of tafelhoogte op een hard oppervlak zijn gevallen. En wist je trouwens dat techgiganten als Samsung en Apple miljarden dollars besteden aan het ontwikkelen van een nog betere smartphone? Zo zal de nieuwste generatie telefoons in 2022 nog meer tegen een stootje bestand moeten zijn. Desalniettemin is een telefoonhoesje gebruiken geen overbodige luxe om alle eventuele risico’s van schade voor te zijn. Want, uiteindelijk is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Is een telefoonverzekering een optie?

Je krijgt bij aanschaf van een smartphone de optie om een telefoonverzekering af te sluiten. Dit kan zijn voor diefstal, schade, verlies of alle drie. Verzekering tegen diefstal is erg handig om te hebben, maar kost ook wel een paar tientjes per maand. Daarbij heb je altijd te maken met een eigen risico. Controleer daarom goed de kleine lettertjes van je contract en kijk wat jouw opties zijn.

Het oog wil ook wel wat

Je bent een liefhebber van mooie iPhone hoesjes of niet, maar duidelijk moge zijn dat de cases van Casimoda al jarenlang koploper zijn binnen de niche van leuke smartphonecases. Daarbij kan een smartphonehoesje een uitstekende visitekaartje zijn, als je besluit deze te personaliseren met een bedrijfslogo en/of -slogan.