Red Services
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden in Gran Canaria in 2020

Ben je op zoek naar een leuke vakantie? Nou, Gran Canaria is de beste plek om je zorgen te vergeten en te ontspannen van een weekendje weg. Deze hete maar mooi bestemming heeft veel in petto en gaat je opwinden met sissende vulkanen en surfen. Dus terwijl je hier bent, wat kan je dan allemaal bekijken en waar kan je een goede tijd beleven? Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden voor Gran Canaria op een rijte gezet! Laten we eens kijken.

Duiken:

Gran Canaria is bekend om zijn biodiversiteit. Of je nu deze plek boven of onder de zeespiegel verkent, je gaat jezelf met veel natuurschoon bedwelmen. Dus neem een duik en bekijk de mooiste vissen onder water. Ga van dichtbij de manta en de zeeschildpadden bekijken en verken de schoonheid van de onderwaterwereld op zijn best.

Wandel nabij Caldera de Bandama:

Dit wandelpad is een Jurassisch komvormig pad dat je terugbrengt naar oude tijden. Het is 1000 meter in diameter en 200 meter diep. Het werd gevormd door een enorme vulkaanuitbarsting. Je kan op 30 minuten in de krater naar beneden wandelen. Maar je hebt bijna een uur nodig om weer naar boven te klauteren. Het is zeker een goed idee om stevige wandelschoenen te dragen en ook voldoende water mee te nemen. Het uitzicht langs de wandeling is prachtig en dat het maakt het de moeite waard!

Moonwalk nabij Roque Nublo:

Roque Nublo ligt in het centrum van het eiland en is een bezoek waard. De wandeling naar deze rots lijkt misschien kort, maar het is behoorlijk zwaar. De steen staat 1813 meter boven de zeespiegel. Dit is niet het hoogste punt van het eiland, maar het heeft een zeer adembenemend uitzicht. Vanop Roque Nublo kan je genieten van het panoramische uitzicht over het hele schiereiland, wat de belangrijkste reden is waarom zovele toeristen hier een bezoek aan brengen. De gemakkelijkste manier om er te komen is door een auto te huren en zelf te rijden. Je kan de prijzen van autoverhuur op Gran Canaria vergelijken op www.autospanje.nl. Je kan de prijzen van de belangrijkste bedrijven op het eiland vergelijken.

Geniet van het kijken naar de sterren:

Als je van eenvoud in het leven houdt en met je partner, al liggend, naar de sterren wil kijken, dan kan je dat het beste doen op Gran Canaria. De positie van het eiland is episch voor sterrenkijken. Door de gunstige positie van de wolken is het de beste plaats om naar de sterren te kijken in Europa. De heldere nachtelijke hemel maakt dat alles er heel onwerkelijk uitziet. Maar dat is dus de schoonheid van Gran Canaria! Beleef een mooie, romantische avond met je partner door naar de sterren te kijken. Je zal het fantastisch vinden.

Gran Canaria Carnaval:

Als je deze plaats in februari bezoekt, kijk dan uit naar het Gran Canaria Carnaval. De bewoners houden van een leuk feestje en maken het tot een speciale gebeurtenis. Carnaval is de belangrijkste gebeurtenis op Gran Canaria en staat bekend omwille van zijn extravagantie. De carnavalsperiode strekt zich uit over een hele week met verschillende activiteiten per dag. Het wordt meestal in de laatste week van februari gehouden, dus als je op dit tijdstip aanwezig bent, dan raden wij je ten zeerste aan om deel te nemen aan dit feest. Het wordt het beste feest dat je ooit hebt meegemaakt!

Gran Canaria heeft zoveel te bieden! Het is één van de beste plaatsen om naartoe te gaan, je kan er heerlijk ontspannen tijdens je vakantie. Er is veel zelfs nog veel meer om hier te beleven. Je kan het Palmitos Park bezoeken en ontspannen in één van de mooiste tuinen, de Viera Y Clavijo Botanische tuin. Bekend om zijn biodiversiteit, deze plek zal je zeker niet teleurstellen, er is zoveel natuurpracht te zien! Veel plezier op Gran Canaria!

https://www.autospanje.nl/