Red Services
Image default
Vervoer en transport

Welke verschillende soorten disselbakken zijn er?

Een disselbak is erg handig voor het vervoeren van spullen in je aanhangwagen. Je kunt met een disselbak makkelijk bepaalde spullen opbergen en je bent niet al je plek kwijt voor je aanhangwagen. Daarnaast kunnen deze bakken ook op slot en zo voorkom je diefstal. Nu zit je misschien na te denken om een disselbak te kopen, maar weet je niet goed waar je uit moet kiezen en wat een goede bak is voor jou. Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder wordt verteld welke soorten disselbakken er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een disselbak.

Soorten disselbakken

Een disselbak kopen is niet makkelijk. Je komt er snel achter dat er veel keuzes zijn. Ten eerste zijn er keuzes tussen materiaal. De twee meest voorkomende soorten zijn aluminium en kunststof. Aluminium is sterker materiaal wat veiliger is voor de inhoud. Deze bak is wel een stuk zwaarder dan de kunststof bak en is in veel gevallen duurder. De kunststof is dus goedkoper en makkelijker om uit de aanhangwagen te halen. Daarbij komt ook kijken dat je met een aluminium meer gewicht hebt op de aanhanger zelf, en dus minder gewicht kwijt kan in de spullen die je op de aanhangwagen wil plaatsen. Dit om aan de regels te voldoen. Naast het materiaal zijn er ook verschillende groottes te krijgen in bakken. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw aanhangwagen en jouw voorkeuren. Er zijn daarbij ook verschillende merken te krijgen. Populaire merken zijn: De Haan en Daken.

Waar moet je op letten?  

Net is al benoemd welke soorten je hebt. Bij het keuze maken voor een disselbak moet je dus terug naar welke soorten er zijn. Kies dus eerst welk materiaal, dan de grootte en kijk daarbij welk merk je wilt. Als je dit allemaal bepaalt hebt dan is het ook goed om naar de prijs te kijken. Zo zijn er hele dure disselbakken, maar die zijn misschien niet eens nodig om aan jouw behoefte te voldoen. Kijk dus goed wat je budget is en wat je dus wilt uitgeven aan een disselbak. Als je dit allemaal bepaalt hebt en je hebt de disselbak in het winkelwagentje gedaan, dan is het goed om een disselslot aan te schaffen. Zo’n slot is niet duur en kan heel belangrijk zijn voor je disselbak. Door een slot te kopen voor je disselbak voorkom je diefstal en voorkom je dat de disselbak open klapt tijdens het rijden met een aanhangwagen. Ook bij de sloten heb je verschillende keuzes. Duurdere sloten zijn vaak handiger in gebruik en zorgen voor veiligheid, maar een goedkoop hangslot kan ook al werken voor jouw disselbak.