Red Services
Image default
Woning en Tuin

Kosten taxatie huis besparen

Voor het laten maken van een taxatierapport ben je tegenwoordig al snel honderden euro’s kwijt. Het hangt vooral af van hoeveel jouw huis waard is. Hoe hoger de waarde, des te meer je betaalt aan een taxatie van je huis. Ik ga binnenkort verhuizen. En moet mijn huis nog laten taxeren. En dus ben ik er even ingedoken. Zodoende kwam ik erachter dat er vaste percentages worden gehanteerd bij de kosten van zo’n taxatierapport. Echter las ik op een nieuwswebsite dat er een nieuwe trend is: taxatieveilingen.nl. Daar kun je in een veilingsysteem bieden op taxateurs!

Bieden op taxateurs

Op taxatieveilingen.nl zag ik dat je direct kon gaan bieden op taxateurs voor jouw huis. Wel moest je eerst een account gratis aanmaken. Dat heb ik dan ook direct gedaan. En na dat te verifiëren, kon ik direct mee gaan bieden. Het was een ideaal systeem! Wel waren op gegeven moment de biedingen zodanig hoog, dat ik ben gaan wachten op de volgende. Die startte diezelfde avond nog! Vervolgens merkte ik dat er minder mensen waren die mee gingen bieden. En had ik voor een beduidend lager bedrag (€270,-) een taxatie voor mijn huis te pakken! De inschatting van mijn makelaar was namelijk dat wanneer ik dat via de officiële weg ging doen, de kosten minimaal €500,- zouden bedragen. Dus ik ben nu wel bijna de helft goedkoper uit!

Taxatie huis

Al snel kwam de taxateur bij mij langs om mijn huis te gaan taxeren. En ik kreeg een prachtig taxatierapport toegezonden! Ik ben dan ook heel erg tevreden met taxatieveilingen.nl. Er werd erg snel contact met mij opgenomen door de taxateur. En vervolgens een afspraak ingepland, die al een paar werkdagen later was. Mocht jij dus een goedkoop maar goed taxatierapport willen, ga dan naar taxatieveilingen.nl!