Red Services
Image default
Woning en Tuin

Top 5 Vintage lampen

De laatste jaren is vintage weer helemaal terug van weggeweest, tegenwoordig zie je ook bij de grotere woonwinkels veel vintage items in een nieuw jasje. Kastjes, stoelen tafels, noem het maar op. Een van vintage items die momenteel helemaal hot zijn is de vintage lamp. Een vintage lamp in je strakke woon of slaapkamer is een prachtige eye-catcher en helemaal van nu. Uiteraard zijn vintage lampen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en voordat je de vintage winkel in jou stad induikt hebben wij voor jou een top 5 met de mooiste vintage lampen samengesteld die stuk voor stuk prachtig kunnen worden gecombineerd met uiteenlopende interieur stijlen

1. De schemerlamp; misschien herinner je hem nog wel van vroeger in de woonkamer van je grootouders. Deze lamp is eigenlijk nooit helemaal weggeweest maar nu maak de lampenkap met de franjes zijn her-intrede in de hippe huiskamer. 
2. De Light-bulp; ook wel bekend als het peertje. Hing dit schattige licht bolletje vroeger in ruimtes waar een echte lamp niet nodig was, tegenwoordig past zo’n uitgekleed peertje prima in je strakke interieur.
3. De Art-Deco lamp; Art-Deco, de bekende kunststroming uit begin vorige eeuw. Een van de pareltjes van deze stroming was de Tiffany lamp. Dit type lamp met kleurige mozaïek patronen, gebaseerd op organische vormen is een echte eye-catcher in elk interieur. 
4. De kleine schemerlamp; net als zijn grote broer is dit type lamp eigenlijk ook nooit weggeweest. Domineerde jaren lang de minimalistische versie in de woonkamers, tegenwoordig is de lamp met beschilderde vaas of kitscherig dier als voet weer helemaal hip. Combineer dit met een strakke fel gekleurde kap en je hebt een vintage item in een nieuw jasje!
5. De industriële lamp; tot slot deze ouderwetse hang lamp. Vroeger verlichtte deze lamp grote fabriekshallen, tegenwoordig past hij perfect boven jou eettafel. Hoe ouder en roestiger hoe hipper ! 

Zoals je ziet kun je vintage lampen eindeloos combineren. Het maakt niet uit welke stijl jou interieur heeft, van strak en minimalistisch tot romantisch en landelijk, een vintage lamp past overal bij. En vind je volledig vintage iets te gewaagd dan kan je altijd voor vintage in een nieuw jasje gaan. 

http://www.lampen-vintage.nl/