Red Services
Image default
Woningen

3 tips voor het sfeervol inrichten van jouw hal

De hal zou je kunnen beschouwen als hét visitekaartje van je huis, bedrijf of winkel. Deze plek in huis is namelijk het eerste wat jijzelf, je bekenden en natuurlijk ook gasten zien als ze naar binnen gaan. Daarom is het belangrijk dat je hal er verzorgd, aantrekkelijk en sfeervol uitziet. Veel mensen weten echter niet hoe ze dit op een tactische manier kunnen doen. Om je een eindje op weg te helpen, biedt dit artikel drie tips van interieurspecialisten om jouw hal creatief en dynamisch in te richten. Doe er je voordeel mee en geniet straks van een schitterende hal, waar iedereen verliefd op wordt!

Maak gebruik van handige kasten in de hal

Belangrijk voor een sfeervolle hal is het meubilair dat je in deze ruimte neerzet. Omdat de meeste hallen niet heel breed zijn, is het slim om te zorgen voor smalle en relatief wat hogere kasten. Zo houd je in de hal voldoende bewegingsruimte over. Met een goede garderobekast, die aansluit op je interieurstijl, kun je een hoop leven in de brouwerij brengen én houd je de hal netjes. Kies voor een smalle en hoge garderobekast, zodat je veel spullen kwijt kunt, maar geen ruimte inlevert. Naast een stijlvolle garderobekast is het aan te raden om in de hal ook een schoenenkast te gebruiken, eventueel ingebouwd in de garderobekast. Zeker als je je woning deelt met huisgenoten, kan het in de halgang snel een zooitje worden door rondslingerende schoenen, slippers en laarzen. Een goede schoenenkast helpt dan om de hal goed opgeruimd en netjes te houden. Kies daarom voor ofwel een losse garderobekast van Emob en als extra een schoenenkast in je hal, of voor een combinatie van beide kastsoorten.

Decoratieve elementen gebruiken op de wanden

Met name de muren en wanden van de hal zijn perfect bruikbaar om charme, sfeer en dynamiek aan te brengen. Een spiegel aan de muur zorgt voor een fraai ruimtelijk effect en zorgt er visueel voor dat de hal groter lijkt. Plaats de spiegel hiervoor op de achtermuur van de hal en verbaas je over het ruimtelijke gevoel dat zo ontstaat. Spiegels zorgen natuurlijk niet alleen voor meer sfeer, maar zijn daarnaast ook praktisch bruikbaar. Je kunt nog even checken hoe je haar zit, voordat je de deur uit gaat! Je slaat met een halspiegel dus twee vliegen in één klap.

Super decoratief is verder het gebruik van fotocollages in de hal. Met een mooie fotocollectie aan de muur kun je de hal lekker personaliseren. Kies voor vrolijke foto’s van natuurtaferelen of maak je woninghal of winkelhal persoonlijk met foto’s van mensen of dieren. Een kunstwerk is natuurlijk ook prima, als deze maar aansluit op de huisstijl.

Hal

Planten en bloemen voor een natuurlijke atmosfeer

Met groen kun je in huis, ook in je hal, een hoop doen. Ideaal om in de hal te gebruiken, zijn bijvoorbeeld mooie hangplanten of sierplanten. Je kunt er ook voor kiezen om enkele planken of boordjes aan de muur te bevestigen. Die kun je dan gebruiken voor vrolijke plantjes of fleurige bloemen. Een bijkomend voordeel van een groene hal, is dat de flora en fauna ook helpt om de lucht te zuiveren van stofjes en CO2. De luchtkwaliteit wordt beter, waardoor je het binnenklimaat in je woning of bedrijfspand ook een positieve injectie geeft.